Червена, розова или жълта? Ето какво означават различните цветове рози

Червена, розова или жълта? Ето какво означават различните цветове рози

Подаряването на букет рози може да означава много неща- "Обичам те", "Съжалявам", "Благодаря" и т.н. И изборът на рози за тези поводи не е изненадващ.  Те са красиви, ухаят удивително и ги има в много различни цветове. Но знаете ли, че всеки цвят всъщност има много специфично значение? Да, така че, ако си мислите да подарите на някой специален букет от рози, трябва да знаете точно кой цвят да изберете за конкретния случай. Вижте кой цвят какво означава:

Червено: Традиционните червени рози определено намекват за любов и романтика. Те също така означават красота и съвършенство.

Розово: По-мекият вариант на червеното, розовите рози имат много значения, включително възхищение, благодарност, елегантност, грациозност и радост.

Жълто: Както вероятно очаквате от този ярък, весел цвят, жълтите рози предават радост и веселие и са подходящи за изразяване на приятелство (т.е. те НЕ са това, което искате вашата половинка да ви подари!).

Тъмно лилаво: Този по-дълбок цвят е подходящ за погребения, тъй като предава скръб и тъга.

Бял: Бялото е цветът на чистотата, така че не е изненадващо, че белите рози представляват невинност. Те вървят заедно с бялата рокля на много сватби, където също символизират ново начало.

Оранжево: Оранжевите рози символизират страстта и желанието.

Синьо: Сините рози представляват мистерия и интрига.

Прасковен цвят: Тези "благодарствени" рози са идеалният начин да покажете признателност или благодарност.

Лавандулово: Ако получите букет от лавандулови рози, нещата могат да станат много интересни, тъй като те представляват любов от пръв поглед.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay