Чийзкейк от сладки картофи

Чийзкейк от сладки картофи

Днес ще ви представим рецепта за един много вкусен есенен десерт- чийзкейк от сладки картофи.

Необходими продукти:

За тестото:

300 грама джинджифилови бисквити

1/2 ч. л. сол

1/2 ч. масло, разтопено

За чийзкейка:

2 пакетчета крема сирене, нарязано на кубчета

3 големи яйца, на стайна температура

3/4 ч. захар

1 ч. л. ванилов екстракт

1/2 ч. л. сол

170 грама заквасена сметана

1/4 ч. кленов сироп

1 ч. л. канела

1/2 ч. л. индийско орехче

1 1/2 ч. сладки печени картофи, направени на пюре

За топинга:

3/4 ч. кафява захар

1/4 ч. захар

1 с. л. канела

1/2 ч. л. сол

12 с. л. масло, разтопено

1 3/4 ч. брашно

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса. Натрошете бисквитите, така че да станат на трохи. Добавете солта и маслото и разбъркайте. Изсипете сместа в една тавичка и я притиснете към дъното. Печете около 10 минути и след това оставете да изстине.

Направете пълнежа: В голяма купа, използвайки ръчен миксер, разбийте крема сиренето, докато стане много гладко. Добавете яйцата, захарта, ванилията, солта, заквасената сметана, кленовия сироп и канелата. Продължавайте да разбърквате, докато сместа стане гладка. Добавете пюрето от сладки картофи и разбъркайте.

Изсипете пълнежа в готовото тесто и печете около 1 час.

Междувременно направете топинга: в средно голяма купа смесете двата вида захар, канелата и солта. Добавете маслото и разбъркайте. Добавете и брашното и разбъркайте.

Извадете чийзкейка от фурната и поръсете отгоре топинга, като го роните с ръце. Печете още 30-35 минути. Оставете да се охлади, след което го сложете в хладилник поне за 4 часа.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay