Панакотата е класически италиански десерт. Истинско изкушение и наслада за сетивата, което чудно върви към кафето.
Не се подвеждайте от името - десертът се приготвя изключително бързо, отнема около 15 минути, а съставките са лесни за откриване в кварталния магазин. Обещаваме ви, че крайният резултат, който ще получите, ще впечатли и най-голямата кулинарка сред приятелките ви.
Необходими продукти:
500 гр течна сладкарска сметана
1 чаша прясно мляко
150 гр шоколад
80 гр пудра захар
1 пакетче желатин
Начин на приготвяне:
Изсипете прясното мляко и сметаната в тенджера и сварете. Добавете към сместа желатина, като разбърквате.
Разтопете шоколада на тих огън и към него добавете пудрата захар. Подсладеното течно какао изсипете към млякото. Бъркайте, докато получите хомогенна смес.
Свалете от котлона и изсипете в подходящи съдове. Формите за суфле са изключително подходящи и максимално ще се доближите до начина, по който изглежда оригиналният десерт. Чашите също са идейни, особено тези за мартини.
Оставете панакотата да изстине в хладилника. Можете да направите декорация със сметана, ядки и свежи плодове. Изборът е голям, тъй като се намираме в сезона на ягодите и черешите.
Да ви е сладко и екзотично по италиански!
52 | 1 |