След като посетихме виртуално Албания, за да опитаме невероятно вкусната местна рецепта за кускус със спанак и яйца, днес се доближаваме още повече до нашата страна, достигайки до западната ни съседка Сърбия. А вкусотията, която ще вземем назаем от тяхната кухня, е за традиционни пикантни плескавици.
Необходими продукти:
600 г кайма смес
2 к.л. сол
2 щипка лют червен пипер
80 г бекон
100 г кашкавал
1 скилидка чесън
1 к.л. млян черен пипер
1 глава кромид лук
Начин на приготвяне:
Към каймата добавете нарязаните на много ситно лук, кашкавал, бекон и подправки, размесете добре и оставете за около час.
Оформете 4 плескавици с дебелина около 1 сантиметра и ги намазнете.
Печете равномерно от двете страни на скара или грил тиган.
Поръсете с настърган кашкавал и пресен магданоз.
Сервирайте с картофено пюре и лютеница.
Още изкушения с балксански привкус може да откриете в сайта на Kulinar.bg.
3 | 0 |