Равиоли от тиквички: ще си оближете пръстите

Зеленчуковите алтернативи на пастата и пицата винаги са добър вариант. Днес ще ви предложим рецепта за равиоли от тиквички, които освен че са супер вкусни, са и доста здравословни. 

Ето как да ги приготвите:

Необходими продукти: 

зехтин

4 броя средно големи тиквички 

2 ч.ч. рикота

1/2 ч. пармезан

1 яйце

1/4 ч. босилек

2 скилидки чесън

сол и черен пипер

2 ч.ч. сос Маринара

1/2 ч. моцарела

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. 

Подгответе малка тавичка и я намажете със зехтин.

Измийте тиквичките и ги нарежете на тънки ленти с помощта на белачка.

В купа комбинирайте рикотата, пармезана, яйцето, 2 супени лъжици босилек, чесъна и подправете със сол и черен пипер.

Сложете две ленти от тиквички, така че да се застъпват по дължина. Отгоре сложете още две, перпендикулярни на първите ленти. Трябва да се получи "Т" форма. Сложете около 1 супена лъжица пълнеж в центъра на тиквичките. Съберете краищата на лентите заедно, за да ги прегънете в центъра. 

Обърнете равиолите със застъпващите се крища надолу и ги наредете в тавата.

Изсипете Маринарата около тиквичките и отгоре поръсете с моцарела.

Печете около 25-30 минути. 

Поръсете с останалия босилек и още пармезан преди да сервирате. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay