Тарт е много универсално ястие. То е подходящо за закуска, обяд и вечеря. Тарт е ястие, подобно на пай, киш и други тестени храни. Тартът се прави само с една кора, което е основната разлика с пайа. Ето как да си приготвите тарт с карамелизирани моркови и лук:
Необходими продукти:
1 лист замразено тесто за пай, сложено в хладилника за една нощ, за да се отпусне
1 яйце, разбито с една лъжица вода
зехтин
250 гр. моркови, нарязани
сол
3 с. л. зеленчуков бульон
2 с. л. масло
2 глави лук, нарязани на ситно
черен пипер
1 ч. пармезан
1/4 ч. магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса. Сложете хартия за печене в кръгла тава. Разточете тестото и с помощта на остър нож изрежете формата, която ще пасне на тавата ви. Също така, трябва да предвидите, че трябва да има ръб по стените на тавата. Намажете тестото с яйцето и печете около 10 минути.
Междувременно, вземете един тиган, в него сложете 1 с. л. зехтин, морковите и 1/2 ч. л. сол. Гответе около 10 минути, след това добавете 1 с. л. бульон, сложете капак и оставете за още 5 минути на котлона. В друг тиган, загрейте останалия зехтин и добавете лука. Запържете леко, след което добавете останалия бульон 1/2 ч. л. сол, 1/2 ч. л. пипер и гответе около 2 минути.
Тъй като тестото ще се е надигнало, леко го притиснете с пръсти. Поръсете сиренето равномерно върху тестото. След това добавете и лука, като пак го разпръсвате равномерно. Направете същото и с морковите. Поръсете със съвсем малко зехтин и печете около 15 минути.
Гарнирайте с магданоз и сервирайте веднага.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |