Супер лесни пролетни вечери: Тарт с карамелизирани моркови и лук

Супер лесни пролетни вечери: Тарт с карамелизирани моркови и лук

Тарт е много универсално ястие. То е подходящо за закуска, обяд и вечеря. Тарт е ястие, подобно на пай, киш и други тестени храни. Тартът се прави само с една кора, което е основната разлика с пайа. Ето как да си приготвите тарт с карамелизирани моркови и лук:

Необходими продукти: 

1 лист замразено тесто за пай, сложено в хладилника за една нощ, за да се отпусне

1 яйце, разбито с една лъжица вода

зехтин

250 гр. моркови, нарязани

сол

3 с. л. зеленчуков бульон

2 с. л. масло

2 глави лук, нарязани на ситно

черен пипер

1 ч. пармезан

1/4 ч. магданоз, нарязан

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса. Сложете хартия за печене в кръгла тава. Разточете тестото и с помощта на остър нож изрежете формата, която ще пасне на тавата ви. Също така, трябва да предвидите, че трябва да има ръб по стените на тавата. Намажете тестото с яйцето и печете около 10 минути. 

Междувременно, вземете един тиган, в него сложете 1 с. л. зехтин, морковите и 1/2 ч. л. сол. Гответе около 10 минути, след това добавете 1 с. л. бульон, сложете капак и оставете за още 5 минути на котлона. В друг тиган, загрейте останалия зехтин и добавете лука. Запържете леко, след което добавете останалия бульон 1/2 ч. л. сол, 1/2 ч. л. пипер и гответе около 2 минути. 

Тъй като тестото ще се е надигнало, леко го притиснете с пръсти. Поръсете сиренето равномерно върху тестото. След това добавете и лука, като пак го разпръсвате равномерно. Направете същото и с морковите. Поръсете със съвсем малко зехтин и печете около 15 минути. 

Гарнирайте с магданоз и сервирайте веднага. 

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay