Микромозайка: Гореща тенденция при слънчевите очила

Запознайте се с иновативния подход, приложен от модната марка Dolce & Gabbana

Микромозайка: Гореща тенденция при слънчевите очила

Dolce & Gabbana неведнъж са показвали чрез творенията си, че подкрепят и почитат италианските традиции в създаването на мода. Сега те отново затвърждават позицията си в това отношение, като за пръв път използват изкуството на микромозайката при изработката на слънчеви очила. Корените на този интересен процес ни отвеждат в Древен Рим.

Декоративното изкуство се нарича още Filato minute mosaic ("filato" от италиански означава "прежда”), а самата техника представлява вид съединяване на отделните плочици (наричано "предене”), които образуват цялата мозайка. Частиците, използвани за направата на очила, са много по-малки и фини от тези при класическата мозайка.

Микромозайка: Гореща тенденция при слънчевите очила

Микромозайката, която е създадена специално за колекцията слънчеви очила на Dolce & Gabbana, изисква хората, които се занимават с това изкуство, да притежават професионални умения в обработката на стъкло. За направата на самото пано от разноцветни късчета се използва венецианско стъкло "Мурано".

Способностите на професионалистите водят до създаването на малки частици, които внимателно и много прецизно се поставят върху самите очила, като това може да бъде направено само от способен и квалифициран служител. Можете да видите спецификите на самия процес във видеото.

За сътворяването на флоралните композиции в очилата, които украсяват уникалната колекция, са разработени над 30 различни дизайна. Всеки от тях пресъздава по превъзходен начин листата, венчелистчетата и тичинките на отделните цветя.

Резултатът от всички тези усилия е изключително изкуство, което изразява по най-изтънчения начин съблазнителния вид на лукса. Освен това чрез тази техника се отдава почит на флоралните мотиви, които са толкова ценени и предпочитани от Доменико Долче и Стефано Габана и сякаш са "втъкани” в самото ДНК на модната марка.

Ще ви представим два от уникалните модели слънчеви очила, които са част от иновативната колекция.

Микромозайка: Гореща тенденция при слънчевите очила

За изработката на DG2136 са използвани около хиляда миниатюрни плочици, които украсяват предната част на очилата и почти цялата част на дръжките. Флоралната композиция пресъздава по невероятно красив начин различни видове цветя: романтични червени теменуги, снежнобели плумерии и деликатните нюанси на розови гербери.

Микромозайка: Гореща тенденция при слънчевите очила

DG4215 е романтичен и изтънчен модел, в който са "втъкани” 600 мозаечни плочки - по 300 за всяка дръжка. За направата му също за използвани флорални мотиви, които покриват част от двете дръжки.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 31.07.2014|18:19
Така е,много е красиво и свежо и лесно се комбинира с всичко.
2
Не е посочен 31.07.2014|18:19
Супер,но са и безумно скъпи за нашия стандарт.
1
Не е посочен 31.07.2014|18:01
Много красиво се получава.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay