Да разгадаем оргазма

Защо жените стигаме по-трудно до връхната си точка

Да разгадаем оргазма

Спомняте ли си онази сцена от филма "Когато Хари срещна Сали" - Сали (в ролята Мег Райън) умело имитира оргазъм. Ако не сте гледали лентата от осемдесет и девета или сцената е избледняла в паметта ви, нека припомним.

Сали и Хари хапват сандвичи в претъпкано заведение, когато между тях се заражда вечният спор в контекста кое е първото - кокошката или яйцето. Темата е секс.


"Всички мъже са убедени, че никоя жена, с която са били, не е имитирала оргазъм. Истината, че повечето жени от време на време се преструват", казва Сали.  

"Мислиш, че не можем да направим разлика...", категоричен е Хари.

Следва сцена на умели охкания, последвани от викове и изигран момент на достигната връхна точка на удоволствие.



Героинята на Мег Райън е права. 67% от хетеросексуалните жени признават, че са имитирали оргазъм. А като Хари, повечето мъже са убедени, че на тях не може да им се случи и че биха направили разлика между истинските и фалшивите стонове. Мъжете признават, че ако разберат измамата, това би ги стресирало. Това сочат данните от скорошно изследване, публикувано в Journal of Sex Research.

Фалшивите оргазми обаче не трябва да се приемат толкова крайно. Преструването всъщност увеличава удоволствието на жената по време на секс, категорични са клиничните психолози. Имитирането всъщност се отразява в положителен план на жената, като намалява притесненията ѝ, задръжките постепенно падат и идват съвсем реалните фойерверки.

Сексуалността е изключително важна част от живота на хората, но въпросът с женските оргазми е изключително комплексен. От една страна, за мъжете оргазма на партньорката е признание за уменията и даденостите им в леглото, а от друга - жените гледат на него като на фантастичен бонус, до който не стигат всеки път. И така в един момент женският оргазъм може да се превърне във фикс идея.

Оргазмът при жените е като зърната при мъжете. Силните ни половинки ги имат, но за разлика от нашите, те нямат точно определена функция. Един мъж пък няма как да еякулира, без да изпита удоволствие. Всяко нещо в природата се случва с причина. Или това е обяснението на учените в най-достъпен вариант.

Една от теориите е, че женският оргазъм е начин за контрол на бременността. Не прибързвайте със заключенията.

В праисторически времена, когато жената е спяла с много мъже за кратък период от време, физиологично оргазмът с определен партньор е повишавал шансовете за зачеване тъкмо от него. По тази причина мъжете пък имат по-големи тестиси в сравнение с други биологични видове. Така увеличават шансовете си за потомство. Горилите, например, имат малки тестиси, но разполагат с личен харем от женски.

Много малко жени стигат до оргазъм всеки път при полов акт. При тези щастливки клиторът се намира в по-голяма близост до вагината. Стимулацията е по-голяма и съответно удоволствието идва лесно.

"Опитваме се да придадем същото значение и функция на женските оргазми, каквито имат при мъжете. Това би било начин да постигнем равенство, но ние всъщност сме различни", обяснява професорът по психология в Emory University д-р Ким Уолън.

Ако трябва да обобщим, оргазмът не трябва да се превръща във фикс идея, а стимулацията на клитора по време на секс е важна, за да има има бурен финал. Преувеличените стенания са начин да не стресираме партньора, да отворим съзнанието си и да предраположим тялото си за кулминацията. Най-важното от всичко обаче е да се наслаждаваме на преживяването и да не забравяме, че сме различни. Жени.

82 8
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



10
Не е посочен 23.04.2012|09:07
хахахахахха,много яка сценка!развесели ме:)
9
Не е посочен 22.04.2012|12:04
мииииии никоя с която съм бил не и се е налагало да симулира,защото правя така че първа тя да свърши и да я взривя,а да се притесни че е допуснала да свърши преди мене след което да иска реванш да ме счупи от секс,хихихи и съответно и аз да свърша когато си поискам без притеснение,да изравня резултата след което реванша който в повечето ми случаи е многочасов
8
Не е посочен 22.04.2012|10:50
веднъж симулирах оргазъм и партньорът ми се усети и вече много не ми вярва когато свършвам наистина :Д
7
Не е посочен 21.04.2012|19:12
Зорница, и аз така съм изпробвала;) И пак не се усети! Е, важното е да не ни се налага в бъдеще! ;)
6
Не е посочен 21.04.2012|19:12
дано и да не се налага пържолке ;)
5
Не е посочен 21.04.2012|19:11
ахахаха умопомрачителна сцена!! ;))
4
Не е посочен 21.04.2012|19:03
Филмът е жесток. Подсетих се да го гледам отново.
3
Не е посочен 21.04.2012|15:10
Много ме развесели този откъс от филма. :) И аз си признавам, че съм пробвала да имитирам, но не ми се получава,... може би защото и няма нужда, тъй като съм споменатите щастливки :)
2
Не е посочен 21.04.2012|14:53
На мен ми се е случвало, но само за да видя какво ще стане и дали партньорът ще се усети, че се преструвам. Не се усети. За щастие не ми се налага да се преструвам ... :)))
1
Не е посочен 21.04.2012|14:42
аз никога не симулирам оргазъм :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay