9 факта за бременността, които ще ви шокират

Вижте какво премълчават дори лекарите

9 факта за бременността, които ще ви шокират

Всяка млада жена, която се подготвя за периода на бременността, или вече е минала по този път, е запозната с промените, които настъпват в резултат на износването на едно дете.

Има обаче шокиращи истини, които рядко биват разкривани и за които не се говори свободно в общественото пространство. Те са странни, неочаквани и в по-голямата си част - абсолютно неизвестни. Вижте за какво точно става въпрос.

1. Една жена може да бъде бременна повече от година
Знаете, че обикновено бременността продължава около девет месеца, а ако този период продължи по-дълго, лекарите предизвикват раждането. Въпреки това, оказва се, износването на дете може да продължи повече и дори да достигне период от една цяла година.

Най-продължителната бременност в историята е 375 дни, което е дори малко над година. При този любопитен случай, за изненада на всички, детето се ражда с нормално тегло - малко под 3 кг. Факт, който създава изцяло нов поглед върху т.нар. "закъсняло раждане”.

2. Мъжкият ембрион може да получава ерекция в утробата
Да, това определено е странно! Но действително има случаи, в които мъжките зародиши получават ерекция, докато още са в утробата на майката.

Още една шокираща новина е, че се предполага, че бебетата и от двата пола мастурбират във вътрешността на майчиния корем. Но само мъжките бебета могат да бъдат видени в състояние на възбуда по време на ултразвуково изследване.

3. Раждането е съпътствано от изхвърляне на отпадъчни вещества през ануса
Напълно естествено e по време на раждане жената да изхвърли отпадъчни вещества през ануса. За което си има логично обяснение - мускулите, които използва, за да роди бебето, са същите, които се използват по време на изхождане в тоалетната. Освен това, пробивайки си път навън, бебето допълнително притиска ректума.

В миналото медицинските сестри правели клизма на жената непосредствено преди раждането. Това обаче не успява да предотврати неизбежното отделяне на изпражнения и дори води до дехидратация. Като цяло изхвърлянето на отпадъчните вещества през ануса е съвсем естествен процес и лекарите дори не го споменават.

4. Бременната жена наистина "сияе”
Често казваме за една бременна жена, че направо сияе. Това твърдение обикновено се отнася за вълнението, което обхваща бъдещата майка преди раждане. Оказва се обаче, че блестящата кожа е доста често срещана при бременните жени.

По време на бременността количеството кръв в тялото се увеличава с 50%, разпределяйки се по различни части на тялото, най-вече бузите. Освен това хормоните предизвикват активността на мастните жлези, на което се дължи по-лъскавата кожа.

5. Обонянието на бъдещата майка се подобрява
Оказва се, че не само апетитът е силно увеличен по време на бременност. Учените предполагат, че чрез изостреното обоняние жената предпазва плода като лесно долавя скритите в много храни токсини, които са опасни за възрастен човек, а за плода могат да бъдат дори смъртоносни.

Пушенето, алкохолът и кафето попадат в тази графа. Жените усещат мириса им, а той изпраща сигнали до мозъка, че сутрешната чаша кафе, придружена от цигара, е забранена.

6. Контракциите не приключват с раждането
Повечето майки получават контракции дори през първите дни след раждане. Мускулното схващане е начинът на тялото да се справи с излишната загуба на кръв. След раждане в болница обаче жените обикновено са под въздействието на лекарства и дори не усещат продължаващите контракции.

7. Нуждата от ядене "за двама” не е реална
Въпреки всеобщото схващане, че бременната жена трябва да добави двойно повече килограми от собственото си тегло в името на здравето на бебето, истината е съвсем друга.

Необходими са само около 300 калории отгоре на ден. Това означава кофичка кисело мляко или хапване на геврек в допълнение към задължителните хранения. При повечето жени нуждата от увеличаване на теглото се изчерпва с качването на около 11 килограма. Това, разбира се, не означава, че трябва да се отказвате от парчето торта, което ви изкушава от витрината на любимата сладкарница.

8. Ходилата увеличават размера си
Чудите се защо краката на ваша приятелка са станали толкова големи, след като е качила не повече от 11 килограма по време на бременността? Това се дължи на допълнителния натиск върху ходилата и отпуснатите сухожилия в тялото.

С напредването на бременността тялото започва да се освобождава от стегнатостта на сухожилията, за да помогне на процеса на раждане. Резултатът е, че на някои жени се налага да си купуват един номер по-големи обувки.

Успокояващата новина е, че по-големият размер на ходилата обикновено е само временно неудобство. За съжаление обаче понякога промяната е остава за постоянно.

9. Бащата също може да покаже симптоми на бременност
Изненадващо чести са случаите, в които бащата напълнява, разболява се по-често и дори усеща спазми в долната част на корема, докато жената до него е бременна. Състоянието е познато като "съчувстваща бременност”, а официалното му название е Синдром "Кувад”.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

27 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay