Сладко и полезно. Що е то?

Новата захар!

Сладко и полезно. Що е то?

Феноменално полезна и триста пъти по-сладка от захарта - новото откритие в храненето е билката Стевия, която всъщност е стара, колкото света, но чак сега навлиза в бита и помага на всички, които имат проблеми с консумирането на прекомерни количества от "бялата смърт". Както всички добре знаем, бялата захар е бичът на нашия век и все повече изследвания показват колко вредна е тя. Сега вече имаме алтернатива - естествена, без никакви калории и напълно безвредна.

В близкото минало билката се е използвала в помощ на болните от диабет като природен заместител на подсладителите, които са особено тежки за отделителната система и съдържат куп вреди съставки. Още по-хубавата новина за Стевия е, че освен, че е много по-сладка от захарта, тя пречи на редица болести да се загнездят в телата ни. В този смисъл специалисти я наричат "чудодейната захар", защото има освен превантивни, и оздравителни свойства.

Можете да използвате Стевия ако имате проблем с концентрацията и смятате, че сте подложени на постоянен стрес - често срещано при работещите и динамични хора. Доказано е, че тези, които заместват захарта със Стевия по-рядко боледуват от настинки, грип и хронични заболявания. За радост на жените, които все страдат от наднормено тегло - билката няма да ви позволи да завишавате стрелката на кантара.

Има и още: новата захар облегчава ревматоидни болки, а ако скоро сте приемали антибиотици и оргазнизма ви има нужда от оздравително лечение - не забравяйте да оставите настрана бялата кристална захар и да я смените с природната й алтернатива. Идеална е и за диети, приготвянето на всякакви сладкиши, които тутакси от вечно пресмятани и забранени, ще се превърнат в полезни и вкусни. Има ли нещо такова като полезна торта? Вече да!

Билката е на пазара и в много от бързооборотните хранителни продукти в Япония, Южна Америка, Канада, Германия, Китай, Русия. Чакаме и българските производители да влязат в час и да помислят за здравето на своите потребители.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay