Нека бъде светлина

"Светлина: Инсталации" от Брус Мънро

Съвременното изкуство отразява начина на мислене и мирогледа на дадения творец. То би могло да впечатли с иновация и креативност - точно както направи хрумването на Брус Мънро.

Британският художник успява да прави чудеса със светлината и да създаде един приказен свят. Творецът представи своите светлинни инсталации за първи път извън Великобритания, а именно в градините Лонгууд в Кенет скуеър, Пенсилвания, САЩ.

Всички творби са обединени под името "Светлина: Инсталации”, разположени са на 93 077 квадратни метра и ще останат в парка до 29-ти септември тази година.

Инсталациите са изработени от разноцветни LED светлини, като някои от тях са синхронизирани с определена музика. Те се включват и изключват в такт, което представлява своеобразен танц на светлината. Никъде обаче няма официална информация колко точно лампички са използвани за всички творби.

Знае се само, че за най-голямата инсталация "Гора на светлина”, са използвани 20 000 светещи стъбла, разпръснати покрай пътеките на парка.

Директорът на градините Лонгууд - Пол Редман - казва: "Много сме развълнувани, че сме домакини на първата мащабна изложба на Брус Мънро в САЩ. Неговите творби и въображение омагьосват и учудват гостите ни със своята красота и находчивост. Тези инсталации ни карат да видим градините по съвсем друг начин”.

За да видите отблизо тези творби, трябва да се сдобиете с билет. Цените варират между 8 и 18 долара, като има точно определен час на влизане. Билетите могат да се закупят както на място, така и онлайн.

В галерията ни можете да видите невероятните инсталации, а клипчето показва как са били сглобени те.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 21.06.2012|10:22
страхотни са,много зареждащи!
1
Не е посочен 21.06.2012|09:01
Каква удивителна красота!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay