Как да променим жилището си с помощта на огледала

Няколко полезни дизайнерски трика

Как да променим жилището си с помощта на огледала

Всички знаем, че огледалата имат и друго, много по-практично приложение, от това да ни казват колко сме красиви по 100 пъти на ден. Те могат да бъдат чудесна интериорна придобивка, която да разнообрази стаята ви и да внесе свежест и простор.

Магическите свойства на огледалото са причината то да бъде любим аксесоар за дома на интериорните дизайнери. Те добре познават свойствата му и по този начин успяват да улавят светлината в тъмните кътчета на стаята и да създават представа за допълнително пространство и свобода, когато е нужно.

Подбрали сме за вас няколко идеи как може да използвате огледалото при декорирането на собствения си дом, без да се налага да прибягвате до услугите на скъпоплатени специалисти. Така ще имате възможност да придадете на жилището си част от собствения си характер и усещане за стил.

Двойно огледало
Интересна идея е да използвате двойно дублиращо се огледало за кътчетата в дома ви, където не достига достатъчно светлина. Това може да постигнете като сложите две еднакви, за предпочитане рамкирани, огледала от двете страни на дадена мебел, която според вас не е достатъчно осветена от дневните слънчеви лъчи или стайното осветление. По този начин двете стъкла ще улавят светлината и това кътче на дома ви ще се освежи.

Как да променим жилището си с помощта на огледала

Антикварно огледало
Ако желаете да разнообразите обзавеждането на жилището си, съветваме ви това да стане с щипка ексцентричност и едно красиво антикварно огледало. Истината е, че тези огледала, със старите си рамки и леко захабените си стъкла, са страшно красиви и не биха били излишни в никой дом. Те могат да бъдат лек намек за аристократичност в съвременно обзаведеното ви жилище. А и коя жена не обича да оглежда себе си в огледало за принцеси?

Как да променим жилището си с помощта на огледала

Огледални мебели
Защо не? Те подхождат на всеки под и на всички цветове стени, както и на различните стилове обзавеждане. Стоят добре навсякъде, защото не натоварват стаята с допълнителни цветове, с които иначе неминуемо ще трябва да се съобразявате. Може да ги сложите в по-тъмна част на стаята, защото огледалната им повърхност ще улавя светлината и ще озарява пространството, създавайки представата за чистота и простор. Освен това огледалните мебели изглеждат страшно стилни и новаторски.

Как да променим жилището си с помощта на огледала

Геометрични огледални детайли
Тази тенденция в обзавеждането се придържа към минимализма в интериорния дизайн. Тук идеята е оформените в геометрични фигури огледала да бъдат основният акцент в стаята. Затова трябва да се внимава при избора на останалите детайли - картини, рамки и т.н.

Как да променим жилището си с помощта на огледала

Стена с огледала
Стена, върху която са закачени множество по-малки огледала. При това интериорно решение трябва да бъдете много внимателни! Останалата част от обзавеждането на стаята трябва да бъде семпла - колкото се може по-малко предмети и цветове. В противен случай стената от огледала ще претовари интериора и ще изглежда не на място. Веднъж щом се уверите, че останалата част от пространството е с максимално изчистен дизайн, можете да започнете избирането на огледала с най-различни форми и рамки. За препоръчване е обаче рамките да бъдат в една цветова гама.

Как да променим жилището си с помощта на огледала

Огледало, облегнато на стената
Добрата новина тук е, че няма да ви се наложи да пробивате хиляди дупки в стената си, за да закрепите огледалото. Ако имате някое кътче в жилището си, което ви се струва постно, но не знаете какво точно да сложите, за да го запълните, огледало би било чудесен избор. Но нека да бъде голямо, за да можете да се оглеждате от главата до петите. Просто поръчайте едно в универсален размер (1,70м) и го подпрете на стената. Ще се учудите колко много ще освежи мястото.

Как да променим жилището си с помощта на огледала

За още страхотни интериорни идеи, станете част от Jenite.bg във Facebook!

7 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 08.08.2014|09:37
Ами да,за хора,които ги харесват,аз имам едно в антрето и се оглеждам набързо преди да изляза,всичко друго ми се струва безсмислено.
2
Не е посочен 08.08.2014|09:36
Не ми харесва идеята за много малки огледала,пръснати по стените,вкъщи трябва да има едно и то да е функционално.
1
Не е посочен 07.08.2014|22:02
Интересно и много полезно.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay