Жени механици и авиационни техници печелят повече

Жени механици - секси и богати

Жени механици и авиационни техници печелят повече

Отдръпнете се момчета, жените се покачват по стълбата на заплатите. Според мартенския доклад за "Жените на работа", изготвен от Бюро за статистика на труда в САЩ, междуполовата разлика в заплатите започва все повече да се стеснява. Жените са започнали да печелят близо 81% за всеки долар спечелен от мъжете през 2010 година. Още повече, че скорошни проучвания намекват, че младите градски жени вече печелят 8% повече от техните връстници от мъжки пол, като причината вероятно е по-добрите резултати от образование им.

 

Остава си непроменен факта обаче, че мъжете печелят повече в по-голямата част от САЩ и света. Анализи от 2009 година за средната седмична заплата за служители на пълно работно време, разкриват че има поне 15 професии, в които жените печелят по-добре от мъжете.

 

Най-учудващото е, че жените печелят повече в няколко професии, в които иначе мъжете доминират, сред които: строителни работници, строителни надзиратели, бояджии и дори авиационни и други механици. Въпреки че само 3% от служителите в тези области са жени, все пак заплатите им са по-високи.

 

Изследователи открили, че и двамата пола печелят по-добре, когато са малцинство в дадена професия. Жени, които избират професии доминирани от мъже се считат за "атипични" или просто в по-малко съответствие със стереотипа асоцииран с жени, които се свързва с по-ниски заплати.

 

Има интересно наблюдение от професор в университета в Кънектикът, че малкото жени, които работят на строеж или като механици са много по-концентрирани и добри в работата си.

 

От друга страна, жени изкарват повече и в чисто женски професии, което е далеч по-логично. Тези професии са главно в здравеопазването и образованието. Жените печелят повече от мъжете във високо платени професии като ерготерапевти, диетолози, физически и социални науки и здравни техници.

 

Тъй като жените в тези професии са мнозинство, професори твърдят, че повече жени успяват да достигнат по-високи нива на заплатите, заради йерархия.

 

Ето и някои от професиите, в които жените припечелват повече:

 

Пекари – печелят 104% повече от мъжете. Въпреки че звучи като "по-женствена" сфера, жените като брой пекари, никак не превъзхождат мъжете.

 

Мениджър и супервайзър на строителни работници – въпреки че заплатите на жените в тази професия не за разбити по отделно, мъжете печелят под средната за двата пола – 963$ на седмица. Проучвания сочат, че жените си заслужават повече повишения и бонуси в мъжки професионални сфери. 

 

Учители в детска градина и предучилищна – тук жените печелят съвсем малко повече от мъжете. Докато средните заплати на мъжете не са ясно поотделно, жените носят вкъщи средно по 614$ седмично, 2$ повече от докладваните за двата пола.

 

Авиационен техник, механик – авиационните техници печелят два пъти повече от механиците по други превозни средства, а жените печелят малко повече и двете професии. Мъжете взимат под средната заплата и в двете сфери, въпреки че държат близо 97% от тези позиции.

 

За финал можем да кажем, че освен, че ни харесва, че жените в тези и други професии печелят повече, намираме за много секси жена механик или техник, а ние сме Жените (представете си за мъжете какво е)

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay