Опознайте любовта, огромна като катедрала

Запознайте се с най-новия роман на писателката Катрин Пaнкол

Опознайте любовта, огромна като катедрала

Катрин Панкол е една от най-известните съвременни френски писателки. Тя е завършила френска филология, работила е като журналистка и е живяла в Ню Йорк. В Голямата ябълка следва курсове по художествено писане в Колумбийския университет.

За писателката Катрин Пинкол писането и книгите са нейният живот. Става много популярна с трилогията си, която включва заглавията - "Жълтите очи на крокодилите", "Бавният валс на костенурките" и "Катеричките от Сентръл парк са тъжни в понеделник". С тях писателката пожъна нечуван успех и затвърди репутацията си на една от най-четените писателки на нашето време.

Следващото заглавие, с което авторката ще заинтригува читателите си, е "Любов огромна като катедрала”. Ако имате нужда от леко, разтоварващо четиво, изпълнено с много емоции, последната книга на Катрин Панкол е точно за вас.

"Това е историята на една любов, огромна като катедрала, необуздана като развилнели се пирати, любов, изпълнена с песни, изповеди, възторзи, с дръзки абордажи, вземане на заложници, яростни бури. Белязана от много плам и преливаща от много страдание.”

Книгата разказва историята на книжарката Кей Бартолди и писателят Джонатан Шилдс. Тяхното запознанството започва с писма. Той пише пътеводител, а тя му изпраща книгите, които са му необходими и му препоръчва други. Двамата продължават да кореспондират и така започват да се опознават.

В писмата пишат главно за … книги. Докато обсъждат произведенията на Мопасан, Флобер, Роже Мартен дю Гар, откриват, че имат сходни вкусове и една и съща страст – литературата. Постепенно писмата им заприличват на писма между влюбени. Кей и Джонатан започват да си споделят неща, които не са очаквали, че ще признаят. Те се разкриват чрез книгите от любимите си писатели.

Няма да ви разказваме повече, за да проследите сами как продължава историята на Кей Бартолди и Джонатан Шилдс.

"Любов, огромна като катедрала” е много лиричен роман. Книгата е смесица от бурни емоции и пътешествия през литературната класика. Този микс разкрива и посланието на романа -  това, което четем, разкрива нашата същност.

Ако това не ви е достатъчно, за да се уверите, че това четиво си заслужава, прочете коментара на Мария Казанова за книгата. Читателката е голям фен на Панкол и споделя в уебсайта на издателството:

"Прочела съм всички книги на Катрин Панкол Смит, издадени досега от Колибри и те са великолепни. Тези 166 страници, обаче са искрящи и не те оставят. Обзема те ужас от това, че намаляват. Спасява те само отделеното време, да поровиш за книгите, които свързват героите и които не само са част от историята, а са действащи герои, сами по себе си. Купете я веднага, но не я започвайте, защото ще свърши, прочитайте по-малко, по едно две писма, не правете като мен, защото я прочетох на един дъх и вече ми липсва!”

Ако тази статия ви е харесала, можете да се присъедините и към страницата на Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 11.02.2014|16:39
Звучи много интересно мисля да я прочета.
7
Не е посочен 10.02.2014|14:48
Струва си, звучи доста интересно като четиво.
6
Не е посочен 07.02.2014|20:04
Обичам да чета такива книги.
5
Не е посочен 07.02.2014|18:42
Корицата изглежда много добре .
4
Не е посочен 07.02.2014|18:14
Сигурно ще е интересна книгата .
3
Не е посочен 07.02.2014|18:03
Издателство Колибри по принцип пускат невероятно добри неща!
2
Не е посочен 07.02.2014|17:44
Хм, заинтригувахте ме. Самата идея на книгата ми допада.
1
Не е посочен 07.02.2014|16:59
Това определено звучи като едно наистина интересно и нестандартно четиво.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay