Сдобийте се с винтидж къдрици без много усилия

Следвайте стъпките в статията и засияйте с буйни вълни в косите си

Сдобийте се с винтидж къдрици без много усилия

Днес ще ви покажем как да накъдрите косата си в красиви винтидж вълни. Както знаете, модата обича да се завръща към старите си хрумвания и да ги поставя на своя подиум в нова светлина. В този случай, тя преоткрива ретро стила в косите.

За тази прическа ще са ви необходими пяна за коса, четка, сешоар, маша и лак за крайното стилизиране. За да отделяте по-лесно косата си, използвайте фиба, която да я придържа, докато оформяте къдриците.

1. Измийте косата си с шампоан и балсам, който да ви дава усещане за лекота. Важно е да не натежава на косата ви, за да не се развалят бързо бъдещите къдрици.

2-3. Пяната за коса се завръща и точно тук ще имате нужда от нея. Започнете да я втривате в корените си, а след това продължете да я разнасяте по цялата дължина на косата до самите й връхчета.

4. След това използвайте четка и сешоар, с които да изсушите косата си. Ако пък сте природно къдрави, да я изправите, за да се получат добре оформени вълни накрая. Не прекалявайте с изправянето. Оставете косата да е леко бухнала и подвижна.

Сдобийте се с винтидж къдрици без много усилия

След като приключите с подготовката, преминете към същинската част.

1-2. Разделете косата си на страничен път, без значение от коя страна. Започнете да я къдрите от корените, както е показано на снимката. Всеки път хващайте едно и също количество коса за всеки кичур и го дръжте на толкова време, колкото всеки преди него. Дебелината на машата трябва да е средна. Нито с голям диаметър, нито с много малък. Ориентирайте се по снимките. След като приключите с първия кичур ще видите, че косата ви е много къдрава.

3-4. Минете веднъж с четката по цялата му дължина и ще получите желаният ефект. Продължете по същия начин с останала част от косата си.

Сдобийте се с винтидж къдрици без много усилия

Накрая напръскайте с лак, за да я фиксирате. Завършете визията си с ефектен грим и ще бъдете готови за нови приключения. С тази прическа ще изглеждате красиви и съблазнителни и със сигурност ще привличате вниманието към себе си!

Сдобийте се с винтидж къдрици без много усилия

За още страхотни предложения за вашата коса станете част Jenite.bg от във Facebook!

13 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 10.03.2014|17:32
Жесток цвят на косата има тази мацка, ама и къдриците са супер.
4
Не е посочен 10.03.2014|16:56
Уау, страхотна прическа! много добре се получава като краен резултат.
3
Не е посочен 10.03.2014|09:28
За дамите с дълги коси става, аз съм с къса.
2
Не е посочен 07.03.2014|18:01
Яко, много красиво стои, особено на такива дълги и гъсти коси.
1
Не е посочен 07.03.2014|17:08
Не ми допадат особено, предпочитам да не са толкова бухнали.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay