Почистването на четките за грим - важен ритуал за красота

Как да почиствате четките си за грим

Почистването на четките за грим - важен ритуал за красота

Макар много от нас никога да не го правят, почистването на четките за нанасяне на грим е точно толкова важно, колкото и всеки друг дамски ритуал посветен на красотата. Това не само ви дава сигурността, че ще нанесете цвета, който сте избрали непроменен, а и ви предпазва от нанасянето на вчерашен грим върху току що почистената ви и ексфолирана кожа. Ето как да поддържате козметичните си четки чисти и да удължите живота им.

 

Между отделните употреби

Много е важно да почиствате четките между отделните употреби. Това важи с особена сила за тези, които се използват за нанасяне на повече от един тон – апликаторите за сенки и червило например. За целта вземете влажна кърпа с меки влакна, памучен диск или мокра кърпичка за почистване на лице и внимателно въртете косъмчетата на четката по нея докато не останат напълно чисти. След това поставете четката върху салфетка, за да изсъхне.

 

Два пъти месечно

За да премахнете бактериите, мазнините и остатъчните продукти напръскайте четката със специален спрей (такива вече могат да бъдат намерени в специализираните козметични магазини) и внимателно почистете косъмчетата със суха кърпичка, като започнете от основата към върха.

 

Четири пъти годишно

За по-дълбоко почистване намокрете четката с топла вода, нанесете няколко капки почистващ продукт (този който ползвате за лицето си например) и внимателно разтъркайте между пръстите си до получаването на пяна. Изплакнете и нежно изстискайте водата от основата към върха на косъмчетата, за да може четката да върне формата си. Поставете я на плоска повърхност и я изсушете със сешоар.

9 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 21.01.2013|10:42
Що за глупост е това със сешоара? НИКОГА не сушете четките със сешоар - едно, че може да навреди на косъмчетата, въздушната струя може да промени формата на четката, а топлината може да развали лепилото, с което са захванати елементите на самата четка. И не се слагат да съхнат на плоска повърхност, а върху навита кърпа с косъмчетата надолу.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay