Точно тези дрехи. Завинаги!

Наистина има облекла, които ще присъстват в гардероба ни докато свят светува

С настъпването на новия сезон една тема се възражда отново и отново. Класическите облекла, които винаги са модерни, се обсъждат непрекъснато, но очевидно все още има недоизказани идеи.

Те са вечно актуални, а възрастта им понякога надминава столетия. Променят се, но в основата си са все същите. И сигурно никога няма да напуснат гардеробите ни.

Точно тези дрехи. Завинаги!Няма как да не започна с малката черна рокля. Тя си е направо устойчив израз, който предизвиква възхищение още със самото си споменаване.

Нейната история датира от 1926 година. "Открива" я Коко Шанел, а в това сякаш няма нищо чудно. Все пак дамата е сред величията, променили модата из основи. "Коко Шанел я създаде за вдовиците от Първата световна война. Тези жени обаче искаха да изразят своите надежди за бъдещето", казва Грит Сеймор, преподавател по моден дизайн в берлински университет по изкуствата.

Днес роклята притежава редица разновидности. Дизайнерите са я претворили толкова много пъти, че първообразът никой не го помни. Но, както казва Миуча Прада, трудно е да се повярва колко работа се върши по един проект, а накрая резултатът е просто една черна рокля.


Една от най-хубавите ѝ страни е, че е решение за всякакви поводи. С подходящите обувки и аксесоари може да бъде носена в офиса, на коктейл или дори на разходка в парка. Класическа рокля с безброй приложения.

Но това не е единствената дреха, която поколения наред харесват и носят. Бялата риза е другата, до сладка болка позната, вечна тенденция.

Първоначално е предпочитана като облекло за офиса, защото е удобна и стилна. Но когато през 1998 година Шарън Стоун се появява на Оскарите с пола и дълбоко разкопчана бяла риза, всички започват да гледат на уж класическата дреха по друг начин.

И тя, както малката черна рокля, е подходяща за всякакви случаи. От останалите дрехи, аксесоарите и обувките зависи дали ще я носим на парти или работа. Приемете я като бял лист, който чака да бъде нарисуван. Пък и да не забравяме, че на бяло и черно всичко отива, още повече, когато е съчетано с усет и добър вкус.
Точно тези дрехи. Завинаги!
Продължавам с добрия стар шлифер, който днес носи "типично българското" име тренчкот. Негов баща е англичанинът Томас Бърбъри.

По време на Първата световна война той прави униформите на Кралските военновъздушни сили. Неизменна част от тях е палтото, което по-късно се превръща не само в символ на войната, но и на марката.

И днес тренчкотът е сред любимите връхни дрехи на дамите, защото успешно допълва панталони, поли, рокли и дънки. Основната линия, която произвежда ежедневни облекла, е Thomas Burberry, класическата - Burberry London, а Точно тези дрехи. Завинаги!най-модерната линия за висша мода е Burberry Prorsum. 

Няма как да не поговорим и за любимите на всички полове и поколения дънки. Една дреха, която също няма как да излезе от графа "предпочитани".

Широки, тесни, дълги, къси, сини, черни, бели - изборът определено е богат. Те също се нареждат сред класическите облекла, подходящи за всевъзможни събития.

По време на "златната треска" през XIX век, баварецът Леви Страус заминава за Щатите за да припечелва, шиейки дрехи на златотърсачите от груба материя за правене на палатки.

Всъщност, сините дънки са се появили, защото не е имало достатъчно брезентов плат. Новият такъв бил докаран от френския град Ним, а наименованието De Nimes дава използваното и до дТочно тези дрехи. Завинаги!нес "деним".

Когато носите дънки, експериментирайте. Създайте си класическа визия, като добавите към тях сако или "разчупете" стила си, обличайки къси дънкови панталонки с тениска и тиранти, например.

ПоследТочно тези дрехи. Завинаги!ната класическа дреха, която ще опиша, е полата тип "молив". Тя е със средна дължина, изключително елегантна и стилна. Едновременно с това обаче, полата със средна дължина е адски секси. Не един и двама мъже носят в главите си цели сценарии, включващи секретарки с подобно облекло.

И нищо чудно. Тази дреха притежава уникалната способност да подчертава още повече красивата фигура, а не толкова съвършената - да я прави да изглежда добре. Подходяща е най-вече за офиса, но се вписва и в официални срещи, събития или каквито и да било моменти, в които целите да впечатлите някого. Защото, колкото и фалшиво да звучи, с такъв аутфит няма как да не го постигнете.

Разказах ви за пет вечни облекла, които никога не слизат от подиума. Няма и да го направят, защото са постигнали първоначалното предназначение на всяка дреха - с тях жените са още по-красиви, при това на цената на невероятно удобство. Затова по-добре да послушаме модната икона Виктория Бекъм, която съветва: "Инвестирайте парите си във вечно актуалната класика".

78 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 27.10.2011|09:55
Браво, много добре казано! Моите фаворити винаги са били тези дрехи, плюс още нещо, което винаги може да се използва за всички поводи и това е черният панталон. Той също може да се съчетае и облече с всичко, независимо дали сме в офиса, на официална вечеря или на разходка в парка. Напоследък много известни певици, актриси и модели ни показват как може да се съчетава всяка една дреха и винаги изглежда по различен начин.
1
Не е посочен 27.10.2011|09:34
Описаните дрехи са точно моите любими, защото съм заклен поклонник на класическите модели и цветове. Браво за статията!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay