"Alexander McQueen" с нов главен дизайнер

"Alexander McQueen" с нов главен дизайнер

След нелепата смърт на Александър Маккуйн бъдещето на дизайнерската му къща до известна степен бе под въпрос. Но вече можем да си отдъхнем, тъй като стана ясно кой ще наследи гениалния, скандален и провокативен моден диктатор.


Сара Бъртън е дизайнерът, който се заема с предизвикателната и нелека задача да продължи работата и името на Маккуйн. Новината никак не ни изненадва, тъй като през последните 16 години Бъртън е неотлъчно до дизайнера и именно тя завърши последната му колекция, която имахме възможност да видим март месец тази година по време на седмицата на модата в Париж. Работата й се радва на положителни отзиви от страна на критиците, но истината е, че едва ли има някой който може да замени незаменимия Маккуин.


Сара поема ръководния пост с добре оформена концепция за бъдещите проекти на компанията, тъй като след дългогодишната си работа с основателя, ясно разбира визията му за модата. Самата тя казва, че за Маккуин основна движеща сила е било желанието да създава модерни, красиви и качествени дрехи и като негова наследница ще се стреми да се придържа максимално към тази традиция и стил. Колекция мъжко бельо е първата решителна стъпка на Бъртън в тази посока.

 
Джонатан Акеройд, президент на модната компанията сподели, че е изключително щастлив и обнадежден от факта, че именно Сара Бъртън се е съгласила да заеме поста и да поеме работата на покойния Маккуин. Акеройд смята, че тя е изключително талантлива и ще изведе компанията на нов етап от историческото й развитие в света на модата.

     

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay