5 сутрешни ритуала за разкрасяване

Ето как да се сдобиете с блестяща кожа още от сутринта

5 сутрешни ритуала за разкрасяване

Често се случва да бързате сутрин и да нямате време да обърнете достатъчно внимание на грижите за себе си. Но има изпитани средства, които ще ви помогнат да се чувствате и изглеждате максимално добре, без значение какъв ще бъде денят ви и какво ви предстои.

Добрата новина е, че тези дейности за разкрасяване не са никак трудни и ще свикнете много бързо с тях. Те са лесни за изпълнение, а резултатите са видими през целия ден. Започнете още от утре да включвате тези ритуали в своето ежедневие и веднага ще забележите разликата.

1. Яжте протеини за закуска
Най-много протеини се съдържат в яйцата и киселото мляко и затова е хубаво да ги включите в закуската си. Те правят кожата блестяща, а теглото ви ще спре да варира. Ще си набавите нужната енергия за старт на деня и ще се чувствате много по-добре.


5 сутрешни ритуала за разкрасяване


2. Използвайте слънцезащитен лосион
Слънцето не е опасно само на плажа. Трябва да използвате слънцезащитен крем през цялата година, независимо дали сте в града, или на почивка. Когато намалите максимално вредата от слънчевите лъчи, намалявате и опасността от поява на бръчки и се защитавате от куп други неприятности, като алергии и обриви.

3. Тренирайте сутрин, а не вечер
Изместете часа си за тренировка сутрин преди работа, а не вечер. Упражненията стимулират циркулацията на кръв в тялото и го правят по-енергично и стегнато. Така ще започвате деня с тонус, а вечерта ще имате време за пълен релакс.

5 сутрешни ритуала за разкрасяване

4. Пийте вода, докато се приготвяте за излизане
Тялото се дехидратира, когато остане без вода за няколко часа. Когато спите между 7 и 9 часа, оставате без вода за дълго време и на сутринта тялото ви се нуждае от течности. Започнете деня си с чаша вода и кожата ви ще бъде тонизирана и хидратирана.

5. Пийте зелен чай вместо кафе
Вземете дневната си доза кофеин от зеления чай, а не от кафето. Кофеинът е полезен за кожата, защото я прави по-еластична и свежа. Зеленият чай е по-добрият избор, защото в него има много антиоксиданти, които подмладяват кожните клетки и забавят стареенето. Ако все пак не можете без кафе, пийте първо чай, а след това и любимата напитка.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

4 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay