Дженюари Джоунс разказва... откровено и емоционално

Дяволът се е вселил в Мис Джоунс

Въпреки че е кръстена на мразовития януари, мис Дженюари Джоунс е едно нежно и объркано момиче. Прототип на актрисите от 70-те, тя изглежда досущ като тях - приютила в себе си различни емоции и чувства, създали присъщата ѝ магнитна мистериозност.

Красотата има своята неоспорима сила, а 33-годишната Джоунс умело я използва, за да съблазнява и въздейства. Виждаме я на екрана като отегчената домакиня Бети Дрейпър в култовия Mad Man. Там тя е съпруга на талантлив създател на реклами, но с течение на времето се променя, превръщайки се в амбициозна и целеустремена дама. Актрисата има огромен принос за развитието на своята героиня. Тя толкова умело се справя с ролята, излъчвайки сблъсък от емоции в погледа си, че можем да забравим, че това е само измислен образ. Сякаш наистина, там някъде в реалността, съществува една такава домакиня - прикрито гневна, дълбоко копнееща за промяна.

 

Удивени от актьорската игра и възхитителните екранни метаморфози, решихме да ви покажем интервюто на Дженюари Джоунс пред Wmagazine. "Аз съм сред най-силните мутанти", възкликва тя. И в живота, и в ролята си на момиче с феноменални способности в X-Men: First Class.

На въпроса как е спечелила ролята на Бети Дрейпър, тя разказва: "Когато отидох на кастинг, изобщо не съществуваше Бети. Сценаристът Матю Уейнър изобщо нямаше намерения да показва съпругата на Дон Дрейпър! Аз се явих за ролята на Пеги Олсън, а оспорваната битка беше между мен и талантливата Елизабет Мос. Е, победата беше нейна, но аз си спечелих напълно нова героиня. И така се роди Бети, така се създаде един неочакван образ."

 

Дженюари всъщност напуска родния си дом в Южна Дакота още на 18. Отправя се за Ню Йорк, "където всичко е възможно", за да опита своя късмет. Разказва, че не се е страхувала от големия град. Там са и големите възможности, което пък я мотивира за развитие. Вълнението да си самостоятелен, придружено от детската наивност, господстват в ума на младото момиче.

 

"В модната индустрия естетическата красота е критерий."

 

Ролите, за които е създадена Дженюари, са тези на лошото момиче с потайния поглед, лукавите мисли и изпепеляващия сексапил. Такава ли е тя в живота? "Понякога се чувствам като Ема Фрост, сякаш наистина имам телепатични способности. И мога да се превръщам в диамант - студена и чужда на останалите. Обличам се в бяло, и често усещам допира на кожа по себе си. Обичам кожени якета, прилепнали по тялото панталони, и разбира се главозамайващите си бели ботуши. Такава увереност придават..."

 

Увереността се крие най-вече в излъчването на Дженюари, за белите ботуши не знаем. Тя е жена с амбиции, от тези които преследват устремено целите си, така че кой знае с какво ще ни изненада в бъдеще.

3 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay