Живот като сборна касетка: Заучени фрази, комплименти и така нататък...

За клишираните думи, излизащи от мъжката уста...

Живот като сборна касетка: Заучени фрази, комплименти и така нататък...

Няма начин да не сте ги използвали, чували или да не сте се смели до сълзи на дебилни комплименти, заучени фрази за "успешни" свалки, летящи цитати от филми, книги, комикси…

Няма начин, ако си жена, излизаща по барове/заведения, поне веднъж някой да не е идвал с "Ти си най-красивата жена в бара!", премрежен поглед, готов за атака, и дежурното "Какво ще правиш после?".

Няма начин, ако си мъж, поне веднъж да не си се пробвал с: "Ти си много по-различна, от всички жени, които познавам", "Толкова си специална" и така нататък.

Има и някои много яки попадения. Например на мен преди години един мъж ми каза, че приличам на жена от картините на Майстора: строга, горда и достолепна. А дори не ме сваляше! Беше художник и всъщност забиваше една от приятелките ми, на която сервираше скучните думи: "Какви коси, какви къдрици – искам да те нарисувам… гола"...

Другият ми любим комплимент, поднесен от впоследствие превърнал се в скъп приятел, значително по-малък от мен хомосексуален момък, е, че приличам на кралица: силна, властна и с перли на врата – типично за кралиците, очевидно.

Още комплименти не помня, не че не съм получавала, но не обръщам никакво внимание на дежурните фрази. Да, знам, че обувките ми са ЖЕ–СТО–КИИИИ и че тази прическа ми отива, и че тази рокля е много елегантна, и че бели ризи и големи обици ми отиват…

Не че и аз понякога не се впускам в "О, Боже Господи, колко ти отива това червило"! Моят личен проблем с комплиментите всъщност е, че ако казвам това, което наистина мисля, голяма част от хората ще избягат с крясъци и никога повече няма да ми проговорят. Като например: "Имаш толкова бели зъби, че искам да ги пипна", "Косата ти е толкова хубава на тези букли, че искам да се сгуша в нея", "Ухаеш толкова приятно, че искам да ме гушкаш дълго", "Харесвам спокойствието, което излъчваш, и искам да бъдем най-добри приятелки", "Приятно ми е да се заяждаме на по питие до по нощите и искам да останем приятели завинаги", "Имаш много хубави ръце, любопитна съм какво е усещането да ме стиснеш силно за кръста!". Имам и набор от по-брутални, но тях тактично ще ги запазя за себе си.

И така – сега е време за анкета: кой е най-милият комплимент, който сте получавали и кой е най-баналният, смешен, жалък или абсурден комплимент, който сте чували?

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay