За хранителната зависимост от първо лице: Smells like teen spirit

Един дневник, посветен на гмуркането и изплуването от дълбините на хранителните разстройства

За хранителната зависимост от първо лице: Smells like teen spirit

Когато бях на 7, гледах за първи път филма The Doors. Все още си спомням безумно ясно изцъклените си очи, наблюдаващи как Вал Килмър, влизайки ненормално добре в ролята на Джим Морисън, се мята върху капака на една кола и крещи със забавено темпо и дълбок, пронизителен глас: "Аз съм кралят гущер!”

- Мамо, защо го прави?
- Защото е взел наркотици.
- Какви наркотици?
- LSD.

Тъкмо в този момент у мен се роди нова, по детски наивна мечта. Да се надрусам с LSD, когато порасна (сладко, нали?).

Още 7 години по-късно вече бях "ошлайфан” музикален фен и полупрофесионален бунтар в категория "пънк” с всичките му там тунинги - тишърт на Pearl Jam, скъсани и избелени дънки, кубинки с развързани червени връзки, пробитото от дузина фасове старо кожено яке на баща ми. Бях във вечен конфликт навсякъде и с всички, разбира се, начело вкъщи с родителите си.

Не ме разбирайте погрешно. именно там и пред тях "го играех” доброто дете - хубава гимназия, добри оценки, нито секунда отклонение от вечерния час. И все пак, някак все не ми се получаваха безкрайните опити да им угодя.

За сметка на това пък на другия "фронт” бях кралица. И при това не гущер. По-голямо от мен гадже с подобаващо гъста и дълга брада, две-три разкошни приятелки и като цяло - повече от вълнуващ социален живот.

Защо ви разказвам това и какво общо има стартът на моите бурни тийн години с продължаващата до днес хранителна зависимост? Адски много!

Защото именно тогава водех няколко паралелни живота - един страдателен вкъщи, друг деятелен навън и трети, дълбоко прикрит и от мен самата, но растящ правопропорционално на възрастта ми, свързан с манията да бъда втората Кейт Мос.

И тъкмо по примера на Кейт Мос на бърза ръка открих няколко вълшебни метода за потискане на апетит. Само дето детската ми LSD мечта се изроди, материализирайки се в алкохолно-транквилантна такава. При това парфюмирана обилно с цигарен дим и прикрита от нашите чрез дъвки, капки за очи, спанета у приятелки и куп други типични за всеки изобретателен тийн похвати. А аз все не бях достатъчно слаба, за да се почувствам щастлива.

Колко дълго продължи този мой "период” и как се отрази на сегашното ми състояние, ще ви разкажа след седмица време. Четвъртък, само в Jenite.bg.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 07.05.2014|11:09
тези истории са супер кратки и безсмислени :) авторката да ме извинява,ама малко да додаде, това са 5 реда които точно почнат да казват нещо и свършат.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay