Как да направите любимите си токчета по-удобни за носене?

Няколко хитрини, които ще спасят краката ви от болки и травми

Как да направите любимите си токчета по-удобни за носене?

Всяка от вас има поне един любим чифт обувки на висок ток, с които изглежда страхотно, но ходенето на тях е истинско мъчение. Красотата изисква жертви, но никога не е приятно, когато се изморявате след пет крачки, а в края на вечерта краката ви са покрити с рани. Със сигурност не изглеждате секси, ако краката ви болят и пристъпвате едва-едва.

Мъченията са доста, но жените никога няма да се откажат от любимите токчета, които ги карат да се чувстват по-женствени. Затова ви предлагаме няколко съвета, с които ще направите изживяването върху високите обувки далеч по-приятно и безболезнено.

1. Имайте под ръка рол-он или стик дезодорант
Безцветният рол-он или стик ще направи чудеса за вашия комфорт. Намажете обувките, най-вече от долната страна на каишките. Така кракът ви няма да се търка в тях, а ще се плъзга.

Как да направите любимите си токчета по-удобни за носене?

2. Избирайте обувки с повече каишки и закопчалки
Ако обувките ви могат да се регулират чрез каишки и закопчалки, ще ви бъде много по-удобно. Ще можете да ги нагласите според формата на крака и по този начин ще избегнете появата на пришки.

3. Грижете се за обувките си
Побързайте да си намерите добър обущар и му носете често любимите токчета. Високите обувки са по-капризни и се нуждаят от по-специална поддръжка. Капачките на тока трябва да се подменят редовно, защото се износват бързо и повърхността става неравна. Това прави обувките още по-неудобни и дори опасни за носене.

4. "Разходете" новите токчета
Няма нищо по-удобно от чифт обувки, в които вече сте ходили, и са се напаснали добре по краката ви. Точно това трябва да направите и с чифт нови токчета - носете ги няколко дни вкъщи, а след това излезте с тях навън. Така материята, от която са направени, ще се отпусне и шансът да ви излязат пришки е доста по-малък.

Как да направите любимите си токчета по-удобни за носене?

5. Купувайте си обувки вечер
Ходете на пазар за нови токчета в края на деня, когато цял ден сте вървели насам-натам. Тогава ходилата ви ще бъдат леко подпухнали от умората през деня и ще прецените най-добре дали дадените обувки са ви удобни, или не.

6. Бъдете сигурни точно кой размер носите
Със сигурност доста отдавна сте мерили точния размер на ходилата си. Имате някаква представа кой номер ви става, но размерът на обувките се променя с годините. Също така размерите варират и при различните марки обувки. Хубаво е да мерите стъпалата си от време на време, за да се ориентирате по-бързо в размерите.

7. Променете походката си
Походката ви, когато носите високи токчета, трябва да е различна от тази, с която носите ниските си обувки. Представете си, че сте на подиум по време на модно ревю и използвайте повече бедрата си, за да правите смели крачки напред. Трябва да чувствате леко пружиниране, а стойката ви да бъде изправена.

8. Облепете пръстите си с тиксо
Звучи странно, но ако залепите средния и безименния си пръст един за друг с тиксо или лепенка, ще избегнете болката при ходене. Точно там се намира нервът, който е отговорен за тези болки. Той не се напряга, когато има подкрепа от другия пръст.

Как да направите любимите си токчета по-удобни за носене?

9. Опитайте трика с леда
Ако обувките ви са леко тесни, може да направите следното - напълнете два плика до половината с вода, сложете ги в обувките си, а обувките оставете във фризера за през нощта. Водата ще се разшири след замръзването и ще разшири и обувките ви.

10. Носете обувки с кожени стелки
Кожените стелки са по-удобни, по-меки и позволяват на крака да се движи по-свободно вътре в обувката. Винаги може да подмените стелката на обувките и да ги направите по-удобни.

11. Уверете се, че подметките ви се огъват
Подметките трябва да са кожени, за да са подвижни. Ако не можете да движите свободно краката си, то в никакъв случай няма да ви е удобно да вървите с тези обувки. Твърдите пластмасови подметки ще ви накарат да се чувствате така, сякаш краката ви за завързани за дъска.

Как да направите любимите си токчета по-удобни за носене?

12. Използвайте силиконови стелки
Тези помощници могат да спасят краката ви и ще направят обувките далеч по-удобни. Има най-различни видове - с различна форма и големина. Вижте къде точно е вашият проблем и се сдобийте с нужната стелка.

13. Носете обувки с по-дебели токове
Всички жени са фенки на стилето обувките, но те са и най-неудобни за носене. По-дебелите токове са по-добрият и разумен избор, защото помагат на тежестта да се разпредели по-равномерно. Така напрежението в предната част на стъпалото ще бъде по-малко.

За още полезни съвети, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

9 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay