Модните съвети на Сирма: Стилната пътешественичка

Красивата блогърка Сирма Маркова ни предлага 2 визии, с които да изглеждаме прекрасно по време на разходката си в чужд град

Модните съвети на Сирма: Стилната пътешественичка

Jenite.bg обичаме да каним на гости очарователни дами, които са ни впечатлили със заниманията и стила си. През изминалите два месеца ви представихме серия от материали с практичните съвети на две модни блогърки: Мирела Станчева от The Style Constructor и Венета Сакалийска от EdgyCuts. Дойде време да ви запознаем и с третата си любимка - Сирма Маркова. Нейния блог можете да посетите, като последвате този линк.

Сирма е на 27 години, от София и е изключително нежна млада дама. Нежна, но и също толкова амбициозна. Завършила е Средно художествено училище за приложни изкуства в столицата, а след това е продължила образованието си в Художествената академия. Има бакалавърска степен по "Пространствено оформление" и магистърска - по "Рекламен дизайн".

Официално Сирма работи като пространствен и графичен дизайнер, но ние я намерихме покрай хобито ѝ - нейният блог. Ето какво казва за него: "Истинско удоволствие и забавление е да създавам модни съчетания и след това да ги реализирам, а принципите, които важат в пространствения и графичен дизайн, са същите както и при комбинирането на дрехи и аксесоари - контрасти, акценти, графики... Така че лесно намирам допирната точка между професията и хобито".

Попитахме Сирма и кои според нея са трите най-важни качества на истински модерната дама: умението да миксира (супер актуалните тенденции със стари такива); да проявява индивидуалност във визиите си; да не се страхува да експериментира. 

Нашата гостенка притежава всички тези способности, така че ѝ даваме думата, без повече предисловия. В първия си материал за Jenite.bg Сирма Маркова ще ви демонстрира и обясни две визии, подходящи за вашето пътуване на вълнуващо място през този сезон. 

Никога не съм обичала онзи момент, в който трябва да подбереш дрехите, които ще сложиш в куфара си за предстоящата прекрасна и вълнуваща екскурзия. Те трябва да са хем удобни, хем съобразени с времето и мястото, на което отиваш, трябва и да отговарят на моментното ти настроение... О да, разбира се - и да изглеждаш "тренди" на хилядите снимки, които ще направиш, а после ще показваш на приятелите си.

Изобщо, доста сложна задача. И тъй като аз винаги нося със себе си много козметика, която заема по-голямата част от куфара ми, се налага внимателно да помисля кои да са дрехите, обувките и аксесоарите, които ще взема и с които ще се чувствам добре. За щастие, за пролетно-летния сезон имам предимно тънки и ефирни рокли и блузи, които не запълват толкова много място. Съответно, мога да подбера повече и така да имам възможност за повече комбинации и да решавам какво да облека според моментното ми настроение.

Ето и моите две предложения за комфортни и интересни визии, придружени от няколко насоки по въпроса как да бъдем "стилни пътешественички".

Ярък цвят и свеж принт за ваканционно настроениe
Предлагам едно лесно съчетание от 5 елемента:

Модните съвети на Сирма: Стилната пътешественичка
1. Рокля със свободна кройка от  лека материя
Задължително присъства в селекцията ми с дрехи за екскурзия през пролетно-летния сезон. Щом напече слънцето, по улиците става изключително топло, а не можеш да си позволиш да изчакаш да премине жегата и тогава да излезеш на разходка, защото трябва да посетиш няколко обекта за деня.

За разлика от плътно прилепналите рокли от трико, които са крайно неподходящи за туристическа обиколка, роклите със средна към къса дължина и по-свободна кройка са изключително подходящи за случая и придават женственост на вашата туристическа визия. Няма нищо по-ободряващо и извикващо ваканционни мисли от дреха с ярък принт!

2. Комфортни обувки
Обувките са от голяма значение, когато  трябва да изминеш доста голямо разтояние пеша, обикаляйки града. Горещо препоръчвам ниските обувки от плат или мека кожа: симпатични обли балеринки, супер актуалните еспадрили, стилни мокасини, меки обувки тип пантофки, леки летни ботуши, въобще изборът е огромен.

Като голяма почитателка на ниските обувки, нямам проблем при избора - просто взимам няколко чифта от гардероба и ги слагам в куфара. Друго тяхно предимство е, че заемат значително по-малко място от тези на платформа или с ток.

Модните съвети на Сирма: Стилната пътешественичка
3. Голяма цветна чанта
Голямата чанта също е един от важните елементи във визията на пътешественичката. Вътре задължително трябва да има връхна дреха или чадър, в случай, че времето е променливо. А защо цветна? Защото допълва перфектно роклята с екзотичния ярък принт.

4. Слънчеви очила с актуална форма
Рядко излизам без очила, защото очите ми са доста чувствителни и се чувствам много по-комфортно с филтър, който да убива ярката слънчева светлина. Така че това е още един задължителен елемент от визията. При това спокойно може да пропуснете прецизния макиаж сутрин, за да не губите време и да се впуснете в обиколка на града. Достатъчно ви е само да сложите крем със слънцезащитен фактор и готово!

5. Аксесоар
Обичам много аксесоарите, те са нещо като подправката на визията, може и без тях, но с тях е "по-вкусно".
Този тоалет избрах да допълня с широк колан с двойно увиване около кръста, но ако е прекалено топло навън, по-добре да се спрете на една-две големи гривни или цял сет от такива, поставени само на едната ръка. Друг вариант е да допълните визията с широкопола шапка, която да ви предпазва от слънцето - разбира се в случай, че няма силен вятър.

Модните съвети на Сирма: Стилната пътешественичка
Следващото съчетание е за онези дни, които са по-скоро с пролетни, отколкото с летни температури и все още е необходимо да носим и връхна дреха.

Неутрални тонове + милитъри зелено

Модните съвети на Сирма: Стилната пътешественичка

1. Скини дънки
Няма начин в багажа ви да не присъства поне един чифт от така удобните скини дънки. Идеални за по-хладно и ветровито време и лесно съчетаващи се с всякакви ризи, блузи и пуловери. За тази визия избрах те да бъдат с блед змийски принт - интересен, без да бъде прекалено натрапчив, какъвто е леопардовият принт, например.

2. Обикновена бяла тениска
Друга дреха, която трябва да присъства в куфара на всяка пътешественичка, е бялата тениска - просто класика! Лека, практична и позволяваща да се използва в разнообразни съчетания с много аксесоари.

3. Яке в милитъри зелено
Парката в милитъри зелено е на път да се превърне в класика и да застане редом до коженото яке и якето от деним. Този мек и сложен цвят е хит от няколко сезона, и явно ще се задържи още дълго, тъй като е много приятен и лесен за комбиниране. Ето защо едно подобно пролетно яке, плътна риза или парка би било добре да присъства в багажа на стилната пътешественичка.

Модните съвети на Сирма: Стилната пътешественичка
4. Комфортни обувки
Както по-горе споменах, обичам обувките с равна подметка, а летни ботуши от естествена кожа са много добър избор. Затворени са, но в същото време не са тежки, съчетават се отлично както със скини дънки, така и с шорти от деним и ежедневни рокли.

5. Малка чанта тип портмоне
Предимството на малката чанта е, че тя няма как да ви натежи, а вътре бихте могли да поберете необходимите неща за туристическа разходка навън: таблет, ключове, пари и карта на града.

6. Аксесоар
Голямото колие придава необходимата доза индивидуалност и свежест и е идеален акцент във визията.
Този сезон такива попълнения биха могли да се открият в почти всеки магазин. Предлагат се всякакви форми и цветове, богати, обемни и привличащи погледа, инспирирани от Африка и Азия, или пък с бароков привкус.

Моят съвет е: вземете със себе си всичко любимо и удобно и направете вашия микс!

Модните съвети на Сирма: Стилната пътешественичка
Благодарим на Сирма за чудесните съвети и очакваме да се срещнем отново с нея следващия четвъртък! Девизът ѝ е: "Прави повече от онова, което те прави щастлив!" (Do more of what makes you happy). В духа на тази максима, пожелаваме на приключенски настроените дами сред вас много пътувания това лято!

Ако харесвате стила на младата блогърка, ако искате да следите нейните предложения, можете да ги откриете в красивия ѝ блог. А ако искате да ви запознаваме с още талантливи българи, присъединете се към страницата на Jenite.bg във фейсбук!

21 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



41
Не е посочен 19.05.2013|10:26
Прекрасна!!!
40
Не е посочен 18.05.2013|10:03
че стават
39
Не е посочен 18.05.2013|09:08
малко обувките са грозни
38
Не е посочен 17.05.2013|19:23
Добре изглежда този стил.
37
Не е посочен 17.05.2013|18:14
благодарим за съветите.
36
Не е посочен 17.05.2013|18:11
Трябва хубаво тяло за такъв панталон.
35
Не е посочен 17.05.2013|16:35
На мен пък точно това ми харесва!
34
Не е посочен 17.05.2013|16:33
Не ми хареса само крокодилския панталон!
33
Не е посочен 17.05.2013|16:33
Обувчиците са много готини! Обичам и аз такива визии!
32
Не е посочен 17.05.2013|16:32
Ооо харесаха ми предложенията много ;)
31
Не е посочен 17.05.2013|16:01
Много е красива .
30
Не е посочен 17.05.2013|15:18
готина е
29
Не е посочен 17.05.2013|15:06
Якенцето и на мен много ми харесва!
28
Не е посочен 17.05.2013|14:58
Черно бялото райе е страхотно. Вчера си харесах такъв панталон.
27
Не е посочен 17.05.2013|14:33
Когато сме на път наистина е важно не просто да изглеждаме добре, но и да ни бъде удобно, за това на мен вторага визия повече ми харесва.
26
Не е посочен 17.05.2013|14:08
Това са наистина много полезни и стилни съвети!
25
Не е посочен 17.05.2013|14:00
ного ми хареса тази бяло и зелено рокля
24
Не е посочен 17.05.2013|13:35
няма нужда тези сме ги гледали и сме се отвратили
23
Не е посочен 17.05.2013|13:34
Сирма определено има стил. Признавам я
22
Не е посочен 17.05.2013|12:53
Готин блог, до сега не бях попадала на него, но ми хареса. Свежи идейки.
21
Не е посочен 17.05.2013|12:50
И на мен много ми харесаха,супер удобни изглеждат.
20
Не е посочен 17.05.2013|12:42
И на мен не ми харесват.
19
Не е посочен 17.05.2013|12:41
Много са сладки.
18
Не е посочен 17.05.2013|12:41
Много стилни предложения.
17
Не е посочен 17.05.2013|11:49
"да проявява индивидуалност във визиите си" - за съжаление някои дами малко прекаляват в идеята за индивидуалността си.
16
Не е посочен 17.05.2013|11:34
аз също , ужасни са ми , кой знае колко спарват краката
15
Не е посочен 17.05.2013|10:58
А ,не много ще ми е горещо на краката, не ги разбирам аз тези летни ботуши :Р
14
Не е посочен 17.05.2013|10:34
:) не с алоши :)
13
Не е посочен 17.05.2013|10:25
Готини предложения, особено това с роклята ми хареса много. В блога видях още някои доста интересни визии.
12
Не е посочен 17.05.2013|10:20
че хубава блогърка
11
Не е посочен 16.05.2013|20:14
Уффф не мога да постна линка :/ Я пробвайте така: http://jenite.bg/%D0%9C%D0%BE%D0%B4%D0%B0/%D0%93%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B8/%D0%90%D0%B1%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D1%86%D0%B5%D0%BF%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-18-_l.g_c.191581_i.288375.html
10
Не е посочен 16.05.2013|20:13
Страхотни са, Съпоставете ги с тези ужасии :D <a href="http://jenite.bg/%D0%9C%D0%BE%D0%B4%D0%B0/%D0%93%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B8/%D0%90%D0%B1%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D1%86%D0%B5%D0%BF%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-18-_l.g_c.191581_i.288375.html">Jenite.bg - Абитуриентските изцепки от последните години (18+) </span></a>
9
Не е посочен 16.05.2013|19:27
а обувките са супер!
8
Не е посочен 16.05.2013|19:27
И аз бих се облякла така.
7
Не е посочен 16.05.2013|17:55
Допадна ми и на мен нейният стил.
6
Не е посочен 16.05.2013|17:07
Градски стил, одобрява!
5
Не е посочен 16.05.2013|17:06
много ми харесаха тоалетите и аксесоарите които показва Сирма. Семпли и стилни са
4
Не е посочен 16.05.2013|17:05
Сирма като Сирма Войвода!
3
Не е посочен 16.05.2013|15:52
Аз пък много ги харесах и ще са ми от полза:)
2
Не е посочен 16.05.2013|15:41
Страхотен стил има,много ми хареса.
1
Не е посочен 16.05.2013|15:40
Ексцентрични са модните съвети, но определено не са в мой стил, не харесвам тази цветова гама и съчетанието на цветовете не ми допада.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay