Често сме толкова забързани, че забравяме да хапнем сутринта, а на обяд ядем на крак и не се замисляме много за това каквa e хранителната стойност на продуктите, които консумираме. Ще се чувстваме много по-добре, ако започнем да отделяме малко повече време за храненето си и приготвяме по нещичко за хапване от предния ден.
Днес ще ви покажем много интересна рецепта за питателна салата, която можете да приготвите от предната вечер и да занесете много лесно и удобно на работното си място.
Използвайте буркан за съхранението и пренасянето на салата - с него ще бъде по-лесно, а и ще можете да подредите съставките на салатата по начин, по който ще останат свежи до обяд. Изберете буркан с по-широко гърло, можете да използвате такъв от литър или от 440 мл, според вашето лично предпочитание.
Ето и нужните съставки:
1-2 с.л. дресинг по избор (чеснов, барбекю или горчица)
половин краставица, нарязана на кубчета
1 настърган морков
1 нарязана червена чушка
царевица от консерва
нарязана целина
паста по избор
пилешко месо - сварено или запържено
няколко чери доматчета, срязани наполовина
едно сварено яйце
настърган кашкавал
няколко листа маруля или айсберг
Начин на приготвяне:
При тази салата няма ограничения в пропорциите, всичко се измерва на око и можете да добавяте колкото пожелаете от зеленчуците и останалите съставки.
1. Сложете дресинга
2. Отгоре поставете твърдите зеленчуци
3. Прибавете сварената паста
4. Отгоре сложете пилето и яйцето
5. Най-отгоре прибавете накъсаните листа айберг
Това е всичко! Вкусният ви обяд е готов за около 10 минути! Добре е преди консумация да разклатите буркана, за да се смесят съставките или пък да ги изсипете в купа и да ги разбъркате добре.
Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!
19 | 4 |