Най-абсурдните изобретения срещу изнасилване

Каузата е прекрасна, но хрумванията са под всякаква критика

Най-абсурдните изобретения срещу изнасилване

Сексуалното насилие е сред най-тежките травми, които една жена може да изживее. Бихме се чувствали истински щастливи, ако се измислят работещи механизми за предотвратяване на изнасилванията. Голяма част от досегашните опити обаче звучат и изглеждат просто абсурдно.

Тук ще покажем 10 изобретения срещу потенциални изнасилвачи, които може и да са сътворени с добри намерения, но така или иначе, със сигурност не бихме насърчили тяхната употреба. Най-малкото, защото тя би могла да вбеси насилника до такава степен, че опитът за изнасилване да приключи с фатален край за жертвата.

Да не говорим, че ако едно момиче винаги носи по себе си някой от посочените уреди, то живее с постоянната мисъл, че може да се превърне в жерта на изнасилване. Такова нещо би имало страховито отражение върху психиката.

1. Тампон с шип     
Виждате го на снимката горе. И веднага ви става ясно, че целта му не е да се използва по време на цикъл. Предполага се застрашената от сексуално насилие жена да носи страховития тампон превантивно, където му е мястото, за да може при евентуален опит за проникване, половият орган на насилника да пострада.

Тази ужасна идея е измислена и патентована от шведката Анита Ингмарсдотер. Тя уверява, че тампонът е със специална конструкция, която не му позволява да нарани влагалището на притежателката си.

Най-абсурдните изобретения срещу изнасилване
2. Космат чорапогащник 
В тази идея поне има нещо забавно. Тя обиколи цялото интернет пространство с определението "чорапогащник срещу перверзници", но така и не става ясно дали продуктът наистина съществува, или снимката е просто шега.

Освен това, както посочват някои коментатори, точно такъв вид на космите по краката би могъл да възбуди определен тип перверзници.

Най-абсурдните изобретения срещу изнасилване
3. Бельо срещу изнасилване
Създадено е от трима индийски студенти. Замисълът му е да удари с ток нападателя и едновременно с това да изпрати предупредителни сигнали до родителите на жертвата и полицията. За целта бельото е снабдено със система за мобилна комуникация, устройство, което наподобява електрошок и сензори за натиск в областта на гърдите.

Изобретателите се позовават на изследвания, според които нападателят най-вероятно ще посегне първо към деколтето на жената. Но няма да очаква, че тя цялата се е омотала в опасни жички.

Най-абсурдните изобретения срещу изнасилване
4. Изключително опасен кондом 
Ако жената предварително е сложила това произведение на д-р Сонет Елърс във вагината си, мъжкото достойнство на изнасилвача ще пострада болезнено. Зъбците от вътрешната страна на своеобразния кондом са направени така, че разкъсат дълбоко кожата на пениса и да се закрепят толкова силно в раните, че да не могат да се отстранят без медицинска намеса.

Най-абсурдните изобретения срещу изнасилване
5. Уредът със спринцовките
Ковачът артист Ира Шърман също има екстравагантни предложения по темата. Например "Инжекторът" - той съдържа две пневматични спринцовки, които вкарват мастило за татуиране и упойващи вещества в тялото на изнасилвача.

Ира казва, че вдъхновението му дошло, след като си поговорил с пет жертви на сексуално насилие, които се опитвали да възвърнат изгубеното си чувство за физическа безопасност. Те имали нужда от броня.

Най-абсурдните изобретения срещу изнасилване
6. "Капанът" на Ира Шърман 
Друго произведение на въпросния чудак, което изглежда като капан за мишка. Но всъщност е капан за нещо друго, което също завършва на "-ишка".

Идеята е, че пенисът на нападателя ще бъде приклещен, а след това и брутално обезобразен от два остри шипа.

Най-абсурдните изобретения срещу изнасилване
7. Тампонът палач
Това е ранният прототип на изобретението, което споменахме в началото. Идеята е на 72-годишния Джаап Хауман от Южна Африка, който бил убеден, че 1 милион жени по света биха въоръжили вагините си с този тампон. Медиите обаче се подигравали на човечеца и "чудото" така и не било пуснато за продажба.

Тампонът представлява кух цилиндър със скрита в него своеобразна гилотина, която ще "обезглави" всеки пенис при евентуално нахлуване във влагалището.

Най-абсурдните изобретения срещу изнасилване
8. Електрическо яке 
Завършваме с три предложения, които не звучат чак толкова абсурдно, колкото предходните.

Якето, например, е измислено от студенти и се предлага в два варианта - дънков или акрилен. Натискането на удобен бутон активира защитата и обезврежда нападателя със 110 волта електричество.

Най-абсурдните изобретения срещу изнасилване
9. Ангелското крилце 
При активиране, от симпатичното ключодържателче зазвучава 90-децибелова аларма, която би трябвало да изплаши насилника и да привлече вниманието на всички хора в близост до местопрестъплението, включително на полицията.

10. Колан против изнасилване 
Изработен е от група шведски тийнейджърки, като част от училищен проект. И те наистина успяват да го продават. Цялата философия е, че специфичното разкопчаване на колана изисква две ръце и възможност за съсредоточаване. 

Най-абсурдните изобретения срещу изнасилване
Ако всичко това ви е било любопитно, продължавайте да следите Jenite.bg, като се присъедините към страницата ни във Facebook!

102 5
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



16
Не е посочен 24.10.2013|11:51
някои са доста брутални но сигурно пазят
15
Не е посочен 11.10.2013|19:34
Може да са абсурдни, но са вършели работа. Не вярвам да има жени, които да искат да бъдат изнасилени.
14
Не е посочен 11.10.2013|16:21
Да не му е писано на човек, че може и нищо да не му помогне, все пак говорим за абсолютните психопати.
13
Не е посочен 11.10.2013|15:49
Тампон със шип. Това е върхът ! :)
12
Не е посочен 11.10.2013|08:53
Най - добри според мен са паник бутона и колана.
11
Не е посочен 10.10.2013|19:47
Дано на никоя жена не се счува да преживее такъв ужас.
10
Не е посочен 10.10.2013|16:56
Това е истинска лудост! Мен самия факт, че ходя с подобни неща ще ме побърка до няма и къде.
9
Не е посочен 10.10.2013|16:40
Е, последният колан не е лошо изобретение!
8
Не е посочен 10.10.2013|15:37
Мисля, че окосменото панталонче определено ще свърши работа :))
7
Не е посочен 10.10.2013|15:33
Най-страшното, което може да се случи на една жена.
6
Не е посочен 10.10.2013|15:20
Да бе, това означава да живееш в непрекъснат страх от подобно нещо, което е мноого тъпо.
5
Не е посочен 10.10.2013|15:07
Това с колана е добро, не е абсурдно.
4
Не е посочен 10.10.2013|14:54
Думи нямам, наистина са абсурдни,защото са толкова страшни и неудобни,а никога не знае една жена дали днес точно няма да стане жертва на изнасилване. Иначе между другото, най-добро ми се вижда паник бутона ;)
3
Не е посочен 10.10.2013|14:28
абсолютно ненормални :)
2
Не е посочен 10.10.2013|14:04
наистина последните не са абсурдни, но да ходиш с тампон "против изнасилване" е много странно :Р
1
Не е посочен 10.10.2013|13:16
Последните две не са толкова абсурдни според мен. Единствения недостатък на колана според мен е при случаите, когато имаш спешни физиологични нужди.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay