Факти за любовта и секса, които доскоро бяха пълна тайна

През 2014 година са доказани няколко научни истини за секса и любовта, които ще ви изненадат

Факти за любовта и секса, които доскоро бяха пълна тайна

Любовта и сексът са неизменна част от живота ни и се славят с многовековна история. До някои факти за тях човечеството е достигнало, благодарение на личния си опит. Други не е било възможно да бъдат предвидени без наличието на научни изследвания.

Както всяка сфера на живота и тези две явления си имат свой широк кръг от привърженици, които ги "чоплят" до степен, че да вникнат колкото се може по-надълбоко в същността им. Ето какви резултати са показали последните начинания на учените, изследващи любовните и сексуалните взаимоотношения между хората.

1. Жените, за разлика от мъжете, имат способността да преправят гласа си да звучи по-секски
Това разкритие е направено по-рано тази година, след като представители и на двата пола са помолени да преброят на глас от 1 до 10, като междувременно манипулират гласа си, така че да звучат по-привлекателно. За разлика от мъжете, дамите не са срещнали никакви трудности със задачата.

2. Брачните двойки имат подобно ДНК
Повечето човешки същества избират своите партньори по подобни на собствените си белези - като например интереси, социална класа, професия, религия и пр. Съществуват и такива, за които създаването на интимна връзка се гради около аксиомата: "Противоположностите се привличат”.

Знаехте ли обаче, че хората са склонни да избират брачните си партньори въз основа на тяхното ДНК? До подобно заключение са стигнали учени от Националната академия на науките на САЩ. Те провели изследване сред общо 825 души и установили прилика в генетичния материал на омъжените двойки. Тези, подбрани на случаен принцип (без да имат брачни взаимоотношения), не показали подобни резултати.

Факти за любовта и секса, които доскоро бяха пълна тайна

3. Сексуалната възбуда ни прави по-негнусливи

Поредно изследване от тази година допълва теорията, че сексуалната възбуда увеличава прага ни на гнусливост. То идва от университета Гронинген в Холандия, където пред група жени са излъчени последователно три видеооткъса на различна тематика. След края на всяко видео провеждащите експеримента отправяли на респондентките най-отблъскващи предизвикателства - като например да пият от чаша, в която плува буболечка. Дамите реагирали различно на поставените задачи според характера на клиповете. Тези, на които е бил представен филм с еротично съдържание, оценили последвалите задачи като "не толкова гнусни”.

4. Гледането на романтични комедии и съвместните пътувания заздравяват брака
Специалисти, изследващи взаимоотношенията в брака и семейството, открили, че хора, които гледат романтични филми със своите интимни партньори, се радват на два пъти по-силни връзки. Същото се отнася и за двойки, които обичат често да пътуват заедно.

Факти за любовта и секса, които доскоро бяха пълна тайна

5. Любовта е полезна за здравето
Точно както е способна да разбие сърцето ни (буквално!), така любовта е и много благоприятстваща върху здравословното ни състояние. Тя влияе положително на костната ни система и върху продължителността на живота. Щастливо влюбените хора пък са по-силно "имунизирани” срещу сърдечни заболявания и са по-склонни да преборят раковите такива.

6. Старите хора също го правят
Сексуалните желание и възможност намаляват с възрастта - особено, след като е започнато лечение с различни медикаменти. Това обче не означава, че по-старите генерации не се радват на интимни ласки и контакти. Това, което е обезпокояващо, е, че те често пренебрегват състоянието на организма си и не взимат предвид последствията, които биха им причинили подобни лудории.

Факти за любовта и секса, които доскоро бяха пълна тайна7. По-ниският холестерол може да повиши желанието за секс
Изследване в Университета Рутджърс в Ню Джърски установява реципрочно влияние между нивата на холестерол при мъжете и желанието им за секс. След започване на медикаментозно лечение срещу високия холестерол, господата демонстрирали повишено либидо.

8. Любовта може да ни доведе до обсесивни състояния - буквално
Това не е твърдение, изпитано от личен опит, а факт, който дори магнитно-резонансните скенери доказват!

Познат ли ви е следният сценарий? Току-що сте приключили телефонен раговор с гаджето, а вече изпитвате силна нужда да чуете повторно гласа му. 

Причината за подобно явление е, че когато сме влюбени, голям приток на кръв навлиза в тази част на мозъка ни, където се намират т.нар. "центрове на удоволствието”.

Съответно, за да си доставим колкото се може по-голяма наслада, ние все по-често започваме да търсим компанията на любимия.

На същия принцип действат и всички обсесивно-компулсивни разстройства. И колкото и досадни да ни се струват те, тези навици не могат да бъдат превъзмогнати лесно.

Още за любпвта и секса ще намерите на Jenite.bg във Facebook.

18 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay