Жената, която получава оргазъм, докато ходи

Един озадачаваш медицински казус с накуцващо сексуален привкус

Ако сте чували лафа "Боли ме зъб, та куцам" и ако сте чели статията ми за мястото на краката в секса, ще успеете да преглътнете настоящия материал доста по-лесно. Ако ли пък не сте, представете си, че лафът гласи по-скоро "Куцам, та получавам множествени оргазми" и се пригответе да научите малко повече за нервната система.


В медицината има едно понятие, което се нарича приписана или рефлективна болка. Класически пример е изпитването на болезнено усещане в лявата ръка по време на сърдечен удар. Тоест приписваме болка, идваща от един вътрешен орган, на своя горен ляв крайник или на рамото си.

И до ден-днешен науката не е сигурна как точно се случва това нещо, но едно от резонните обяснения гласи следното: сърцето и лявата ръка и рамо изпращат сетивна информация към мозъка, която преминава през едно и също място в гръбначния стълб. Тъй като през голямата част от живота сърцето не подава оплаквания за болка, мозъкът свиква с идеята, че всички оплаквания, които преминават през въпросното място, идват от лявата ръка и рамо. Когато един ден сърцето най-накрая реши да се оплаче, мозъкът се придържа към досегашния си опит и интерпретира сърдечните оплаквания като болка в лявата ръка и рамо.


Е, днешната история за множествени оргазми е подобна, само че наобратно. В нея се разказва за една 55-годишна жена, чийто мозък интерпретира сетивните сигнали от лявото й стъпало като идващи от гениталиите й. Тоест, всяко дразнение от долната част находилото й води до оргазъм.


Самите оргазми значително се различават от нормалните изживявания на жената по време на секс - те не са съпроводени с каквото и да било сексуално желание или възбуда, траят едва 5-6 секунди и приключват нехарактерно и внезапно. Тя се нуждае от минути, за да се възстанови и имайки предвид, че това се случва по няколко пъти на ден и е съпроводено с обилно овлажняване (не на ходилото), представлява сериозен дискомфорт за дамата. 


Цялата история започва през 2008 година, когато въпросната жена претърпява операция на пикочния мехур. За съжаление след операцията възникват усложнения и жената трябва да остане в интензивното хирургическо отделение в продължение на цели три седмици.

Предполага се, че в резултат от инфекцията е възможно да е възникнало нервно увреждане на кръстопътя на сетивните сигнали, пътуващи от половите органи и ходилото към мозъка. Каквато и да е причината, още в рамките на престоя си в болницата жената започва да усеща странно гъделичкащо и парещо усещане в стъпалото си. В крайна сметка през 2010 година й предписват андидепресанта пароксетин*.


В случая с нашата 55-годишна жена това са оргазмите, които описахме по-горе. Тоест, допуска се, че лекарството може да е изиграло допълнителна роля в объркването на нервите. Една година по-късно, силно притеснена и плачейки неконтролируемо, тя търси медицинско лечение.

Следват многократни опити и в крайна сметка инжектирането на обезболяващо вещество в основата на гръбначния стълб намалява честотата на оргазмите наполовина, а интензитетът им на 80%. Комбинацията между анестетик и лъчетерапия преустановява оргазмите напълно.


Макар и комична в очите на страничния наблюдател, тази история причинява сериозен стрес на потърпевшата и никак не е невероятно трайно да е увредила способността й да се наслаждава на секса. Но за да не завършим днешната статия с лошо настроение, нека си пожелаем ако ще стъпваме накриво в житейския си път, то поне да го правим с удоволствие.

* Същият спада към групата на т.нар. селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина и се слави с някои доста особени странични ефекти.

За още интересни статии станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



15
Не е посочен 16.04.2014|16:43
Ужас какви проблеми си е навлякла.
14
Не е посочен 15.04.2014|16:30
Това си е било супер коварно, но за щастие са помогнали на жената.
13
Не е посочен 15.04.2014|15:49
Какви ли не странни случаи има по белия свят.
12
Не е посочен 15.04.2014|14:28
Никак не й е било лесно съжалявам за нея,
11
Не е посочен 15.04.2014|13:00
За пръв път чувам за такова нещо .
10
Не е посочен 15.04.2014|09:25
Това си е голям проблем, не и е било лесно на жената.
9
Не е посочен 14.04.2014|18:53
Горката, било е голямо мъчение за нея. При все че диагностицирането на подобно нещо едва ли е лесна работа.
8
Не е посочен 14.04.2014|17:53
Сигурно и става неудобно докато ходи .
7
Не е посочен 14.04.2014|17:17
През какво нещо е минала, за да реши този проблем. Че и отношението и удоволствието от секса е пострадало заради това.
6
Не е посочен 14.04.2014|16:21
На някои може и да им се струва като манна небесна, ама си е огромно неудобство, което възпрепятства ежедневните ти задължения. Добре, че са успели да й помогнат.
5
Не е посочен 14.04.2014|15:20
О какво е преживяла от операцията какво се е случило, поне е хубаво, че са успели да й помогнат и се надявам, че сега няма подобни проблеми, милата.
4
Не е посочен 14.04.2014|11:48
ней е лесно хич
3
Не е посочен 14.04.2014|11:28
Че какво толкова се стресира тази жена, какво по-хубаво от това да получаваш по няколко оргазма на ден и то само ходейки, е лошото е, че понякога се случва в неподходящ момент, но какво да се прави.
2
Не е посочен 14.04.2014|10:22
Никак не й е било лесно на жената на обществени места...В крайна сметка това се води лекраската грешка, и би трябвало лекарите да са се опитали да й помогнат за тяхна сметка.
1
Не е посочен 14.04.2014|10:00
Интересна статия, коварно тази болест.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay