Всички знаем онази поговорка, която гласи, че една ябълка на ден държи доктора далече от нас. Плодът на Ева е изключително полезен и вкусен, а едно от най-хубавите неща е, че достъпен целогодишно. И въпреки че сега го пренебрегваме заради сочните червенички ягоди, череши и дини, той ни е "верен". Винаги на една ръка разстояние, когато искаме да изненадаме близките с интересен десерт.
Предлагаме ви една една рецепта, с която да превърнете най-здравословния плод в най-вкусния десерт.
Необходими продукти:
5 сочни ябълки
1 портокал
50 грама масло
5 с.л. мед
1 с.л. канела
2 с.л. стафиди
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете ябълките. Издълбайте вътрешната им част, но без да засягате дъното. Сърцевината можете да използвате за друг десерт, като ябълков щрудел или ябълков пай например.
Измийте портокала и изстискайте сока му. Запазете кората и я настържете на ситно.
В купа смесете меда, канелата, стафидите, сока от портокал и настърганата коричка. Стопете маслото и го прибавете към тях. Разбъркайте и оставете да постои 20-ина минути.
След това сложете от своеобразната плънка във всяка една от издълбаните ябълки. Печете в продължение на 1 час на фурна, загрята на 150 градуса.
Можете да сервирате с купичка студен крем за засилване на вкуса.
Да ви е сладко!
6 | 0 |