Това не е рецепта за поредния пай, категорични сме! Ябълковият щрудел заслужава специално внимание и се отплаща с наслада за сетивата. Предлагаме ви една съвсем лесна рецепта за вкусния десерт.
Необходими продукти:
300 гр брашно
180 гр краве масло
1 бр. яйце
6-7 бр. ябълки
100 гр захар
1 ч.л. канела
3-4 с.л. стафиди
4-5 с. л. орехи
1 бр. ванилия
пудра захар
Начин на приготвяне:
Тестото се приготвя, като към брашното се прибавя нарязаното на парченца масло, яйцето, захарта и малко топла вода. Замесва се и се оставя да се охлади за около час.
Половината тесто се разстила на дъното на намазана с масло тавичка. Отгоре се нареждат нарязаните на колелца ябълки. Плодовете се поръсват със стафидите и счуканите орехови ядки. Канелата е за финал преди разстилането на втората половина от тестото.
Щруделът се пече в умерена фурна до зачервяване. Поднася се поръсен с пудра захар, ароматизирана с ванилия.
Да ви е сладко!
51 | 1 |