Преборете се с подуването на корема

Тези храни ще ви заситят, без да ви товарят стомаха

Точният час и мястото са различни, само ситуацията е една и съща. Вие сте облечени с любимата си рокля и отивате на вечеря. Хапвате малко, а коремът ви започва да изпъва плата. Неприятно! Още повече, че трудно можете да го "приберете". А това се дължи не на количеството изядена храна, а на нейният ефект върху организма.

 

Задържането на вода се получава при консумация на твърде солени храни или такива, които предизвикват газове в стомаха. Ето някои примери за това, какво не трябва да ядете, ако искате роклята да ви седи перфектно през цялата вечер.

 

Замразените храни и полуфабрикатите

Те определено не влияят добре на вашето храносмилане, затова е хубаво да предпочитате ястия, приготвени с пресни продукти. Избягвайте също консервираните супи и бутилираните сосове, защото те са доста солени. Ако все пак ви се наложи да хапнете нещо от изброените, пийте много вода – така по-лесно ще се справите с проблема.

 

Тестените изделия

Ако сте преяли с огромна купа спагети, със сигурност ще ви стане страшно тежко и ще си имате обица на ухото за следващия път. Тогава ще намалите грамажа на италианската паста и ще добавите към менюто си белтъчини – например пиле или сьомга. Тази добавка ще ви засити без да се чувствате преяли.

 

Има и някои други храни, които са известни с това, че затрудняват храносмилането.

 

  • Броколи, зеле, лук, карфиол

 

  • Боб, грах, леща

 

  • Ечемик, овес, пшеница

 

Ако не ядете от тези "рискови" продукти, никога повече няма да ви се налага да преместите колана на предишната дупка.  

7 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 14.07.2011|13:53
Не само когато сме на вън на вечеря трябва да внимаваме с тези храни. Много обичам тестено, боб, леща, грах, но не ми е приятно, когато стомаха ми се подуе. Гледам да се ограничавам, не че ми се получава винаги, но все пак се опитвам.
1
Не е посочен 14.07.2011|13:47
Не само когато сме на вън на вечеря тр
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay