Ако сте чули нещо за швейцарска кухня, вероятно е ставало дума за шоколад или сирена. А ако не е било за нито едно от двете, тогава са били споменати хрупкавите картофени палачинки рьощи. Като отворихме дума, ще ви разкажем как точно се приготвят. Макар че не твърдим, че ще станат от първия опит.
Необходими продукти за 4 порции:
1 кг картофи
1 глава лук, нарязана на ситно
100 г бекон, нарязан на тънки ивици
¼ ч. л. настъргано индийско орехче
1 белтък, по желание
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Картофите се сваряват с кората за около 20 мин. Веднага се заливат със студена вода, за да се охладят. Обелват се и когато изстинат напълно, се настъргват на едро ренде.
2. Настърганите картофи се разбъркват с лука, бекона, индийското орехче, солта и пипера.
3. Маслото се сгорещява в тиган с незалепващо покритие. Сипва се картофената смес и се заглажда с шпатула, като леко се притиска. Оставя се на слаб огън около 10 мин., докато се зачерви добре. Обръща се внимателно и се запича и от другата страна до хрупкаво. Така приготвени рьощите са много хрупкави, но, ако ви е трудно да ги обръщате, прибавете 1 белтък към сместа.
4 | 0 |