Вчера поставихме началото на нашата Седмица на супата. Картофено-лучената гозба беше специално за онези от вас, които не планират да ядат месо преди 25-ти декември.
Няма да пренебрегнем и любителите му обаче. За тях, заедно с колегите от Kulinar.bg, сме приготвили супа тип "да си оближеш пръстите”. И то с бекон!
Необходими продукти
1 стрък праз лук
2 картофа
1 морков
200 гр. бекон
1 ч.л. сол
1 щипка черен пипер млян
2 ч.л. чубрица
Начин на приготвяне
Нарежете бекона на ивици и го запържете.
Извадете го от мазнината и прибавете към нея 3 с.л. вода. В получения бульон задушете нарязаните на ситно зеленчуци.
Щом водата изври, налейте 1,5 л вода или бульон и оставете на котлона, докато омекнат зеленчуците.
Сложете подправки по свой вкус, а при сервиране, добавяйте от запържения бекон. Е, излиза, че тази супа също е подходяща за хората, които постят. Стига да пропуснат последната стъпка от приготвянето ѝ.
1 | 0 |