Седмица на супата: Винаги има място за бекон

Една супа, подходяща и за любителите на месо

Седмица на супата: Винаги има място за бекон

Вчера поставихме началото на нашата Седмица на супата. Картофено-лучената гозба беше специално за онези от вас, които не планират да ядат месо преди 25-ти декември.

Няма да пренебрегнем и любителите му обаче. За тях, заедно с колегите от Kulinar.bg, сме приготвили супа тип "да си оближеш пръстите”. И то с бекон! 

Необходими продукти

1 стрък праз лук
2 картофа
1 морков
200 гр. бекон
1 ч.л. сол
1 щипка черен пипер млян
2 ч.л. чубрица

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на ивици и го запържете.

Извадете го от мазнината и прибавете към нея 3 с.л. вода. В получения бульон задушете нарязаните на ситно зеленчуци.

Щом водата изври, налейте 1,5 л вода или бульон и оставете на котлона, докато омекнат зеленчуците.

Сложете подправки по свой вкус, а при сервиране, добавяйте от запържения бекон. Е, излиза, че тази супа също е подходяща за хората, които постят. Стига да пропуснат последната стъпка от приготвянето ѝ.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



10
Не е посочен 04.12.2012|18:11
Супите много ги обичам но тази с бекона май ще се въздържа да я пробвам
9
Не е посочен 04.12.2012|16:59
Непременно ще пробвам супичката при все че обожавам чубрица, слагам я на абсолюйтно всичко.
8
Не е посочен 04.12.2012|16:22
До сега не съм си правила супа с бекон, но тази ще е прябвом. Макар че и комбинацията от праз и сирене да ми допада също доста.
7
Не е посочен 04.12.2012|13:40
Този месец на супите, аз май няма да си направя нито една супичка, макар че тази тук звучи добре.
6
Не е посочен 04.12.2012|12:27
Не съм опитвала супа с бекон, но ми се струва, че ще има странен вкус.
5
Не е посочен 04.12.2012|12:04
Лично аз си падам по постните зеленчукови супи и за това мисля да пропусна последната стъпка или пък да я заменя с гъбки.
4
Не е посочен 04.12.2012|11:52
и на мен не ми харесва тази комбинация,и смятам ,че е доста неподходяща,защото бекона е опушено месо
3
Не е посочен 04.12.2012|11:46
харесва ми, че тук давате много добри идея за готвене като цяло
2
Не е посочен 04.12.2012|11:45
Абе не знам как ще се вписа беконът в течност. По-скоро не ми харесва идеята, че ще стане прекалено мазна супата, ако се сложи от този бекон.
1
Не е посочен 04.12.2012|11:41
супа и бекон не мисля ,че са много подходяща комбинация ;)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay