Тя ви очаква

Бисквитената торта, която всеки би обикнал

Тя ви очаква

Въпреки слънчевите лъчи навън, времето, прекарано вкъщи, е твърде много, за да стоите без работа. Най-приятната част от домакинството е свързана с готвенето. И след като сте приготвили вкусна вечеря, е време да помислите и за достоен десерт. Има една торта, която ни очакваше във fitwell.bg, а ние с удоволствие си я присвоихме. А, и вие ли я чакате? Значи най-сетне ще се запознаете с нея.

Честна дума, никога не съм обичала бисквитените торти, даже когато бях 19-годишна, ги презирах. Защото ми се струваха, да си го кажа направо, обикновени! Съвсем обикновени торти с обикновени бисквити. Но така стана, че бисквитена торта ме застигна в живота. За нея са необходими два дни, но, повярвайте ми, който я опита, ще я помни цял живот.

За блата: Ден 1

300 гр обикновени бисквити (може и добре познатата "Закуска")
3 яйца (жълтъците им)
1 пакетче масло (250 гр)
1 чаена чаша пудра захар
1 чаена чаша прясно мляко
1 пакетче ванилия
горчиво какао (по желание)
бишкоти (по желание)
малко ликьор или ром за компания на бишкотите

Важно е да отбележа, че целостта на трите яйца трябва да бъде нарушена още в началото – отделете белтъците от жълтъците и се примирете, че за блата ще използвате само вторите. Белтъците скътайте прилежно до утре, ако желаете да ги използвате за украса.

В подходяща купа натрошете бисквитите и ги залейте с млякото, за да поомекнат. В друга купа разбийте с миксер маслото и пудрата захар. Към тях прибавете разбитите жълтъци и ванилията.

След това просто смесете съдържанието на Купа 1 и Купа 2. Новополучената смес трябва да разстелете във форма за торта. Ако ви скимне да поиграете съвсем леко с вкуса, цвета и аромата на бъдещия сладкиш, разбъркайте една част от "тестото" с горчиво какао, преди да поставите във формата. Когато положите микса във формата, работата за този ден е свършена. Ако желаете, можете да наредите отгоре бишкоти и да ги залеете с ликьор или ром. Ако пък не желаете това, просто оставете готовата основа да "преспи" в хладилника ви.

За украсата: Ден 2

течна сладкарска сметана (200 мл)
яйчените белтъци
карамелизирана захар
плодове
леко запечени орехи

Разбийте сметаната с миксер и покрийте тортата с нея. А помните ли белтъците от вчера? Вземете ги, разбийте ги на сняг и ги поставете над сметановата основа – за допълнително очарование, блясък и мекота. Лично аз оформих с шприц и розички от сметана по ръба на изделието. След това подредих по повърхността на сладкиша карамелизирана захар, запечени орехи, круши и малко ягодово сладко. За разкош настъргах и шоколад. Това беше.

Ето как моят бисквитен кошмар се превърна в пленителна сладка мечта. Пожелавам и на вас да се случи същото!

160 6
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 28.03.2012|20:45
Идеално поднесена рецепта, ще я направя още в първият почивен ден! Внука ми отдавна ме моли да му направя такава торта, но аз знам друга рецепта, със крем от нишесте, тази по ми харесва. Благодаря!
5
Не е посочен 28.03.2012|18:25
много ми харесва ,ще опитам да направя и ще съобщя резултата!
4
Не е посочен 25.03.2012|13:48
чудесна е
3
Не е посочен 15.03.2012|12:22
яйцата ги "сгответе" на водна баня и няма проблеми,поне аз така направих
2
Не е посочен 01.11.2011|22:13
Всичко изглежда хубаво и прекрасно, но суровите яйца крият много рискове за здравето.
1
Не е посочен 31.10.2011|17:21
Звучи доста вкусно! Честно казано най-трудният момент от цялата рецепта е да оставя тортата да престои, защото няма да имам търпение да я завърша и опитам. Непременно ще се пробва!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay