Чорба от морска риба

И най-заклетите врагове на рибата ще се изкушат да я опитат

Чорба от морска риба

Има хиляди различни начини да се приготви лека, уханно-вкусна чорба от морска риба. Тази тук е съвсем семпла рецепта от Поморие, но ако рибата е прясна и черноморска, то и най-заклетите врагове на рибните вкусове не биха могли да устоят на примамливия резултат.

Необходими продукти за 4-6 порции
300 г попчета
300 г калкан
300 г меджид
2 моркова, нарязани на ситно
1 голяма глава лук, нарязана на ситно
4 големи картофа, нарязани на кубчета
2 домата, обелени и нарязани на ситно
1 зелена чушка, ситно нарязана
1 червена чушка, ситно нарязана
4 с. л. олио
1 яйце
1 ч. ч. кисело мляко
2 с. л. пресен девесил, нарязан
сол, черен пипер и лимонов сок на вкус
 
Начин на приготвяне
1. Нарязаните зеленчуци се слагат да се сварят в 1 л подсолена студена вода и олиото. Добавя се рибата и се вари 15 мин.

2. Сварената риба се изважда, обезкостява се и месото отново се връща при зеленчуците. Прибавя се девесилът. Подправя се на вкус с черен пипер и лимонов сок.

3. Супата се застройва с разбитото яйце с киселото мляко и се сервира с резенчета лимон.

сп. Меню

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 21.06.2012|10:27
много вкусно звучи!
1
Не е посочен 20.06.2012|14:32
Обожават такива морски супи :))
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay