Има хиляди различни начини да се приготви лека, уханно-вкусна чорба от морска риба. Тази тук е съвсем семпла рецепта от Поморие, но ако рибата е прясна и черноморска, то и най-заклетите врагове на рибните вкусове не биха могли да устоят на примамливия резултат.
Необходими продукти за 4-6 порции
300 г попчета
300 г калкан
300 г меджид
2 моркова, нарязани на ситно
1 голяма глава лук, нарязана на ситно
4 големи картофа, нарязани на кубчета
2 домата, обелени и нарязани на ситно
1 зелена чушка, ситно нарязана
1 червена чушка, ситно нарязана
4 с. л. олио
1 яйце
1 ч. ч. кисело мляко
2 с. л. пресен девесил, нарязан
сол, черен пипер и лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне
1. Нарязаните зеленчуци се слагат да се сварят в 1 л подсолена студена вода и олиото. Добавя се рибата и се вари 15 мин.
2. Сварената риба се изважда, обезкостява се и месото отново се връща при зеленчуците. Прибавя се девесилът. Подправя се на вкус с черен пипер и лимонов сок.
3. Супата се застройва с разбитото яйце с киселото мляко и се сервира с резенчета лимон.
0 | 0 |