Баницата традиционно присъства на трапезата ни от векове. Независимо дали ще бъде вита или наложена, със сирене, със спанак или пък с тиква, тя е неизменна част от националната ни кухня и е любима на малки и големи.
Днес, благодарение на нашите колеги от kulinar.bg, ще ви представим тази изключително лесна рецепта за баница, залята с… газирана вода. По този начин тестеното изделие ще бухне и ще получи онази така вкусна и приятна пухкавост и сочност, без да влагате други добавки.
Необходими продукти:
250 мл газирана вода
4 яйца
100 мл олио
350 г сирене
500 г кори за баница
Начин на приготвяне:
В намаслена тавичка се поставят два пласта кори.
Поръсват се с натрошено сирене и отново се поставят готови кори. Това се прави до изчерпване на продуктите.
С остър нож баницата се нарязва на квадратни парчета и се залива с предварително сгорещеното олио.
Яйцата се разбиват и към тях се прибавя газираната вода. Получената смес също се излива върху нарязаната баница, като тавата се разклаща, за да може течността да се разпредели равномерно.
Баницата се изпича до златисто в умерена фурна.
Още вкусни и оригинални идеи от Kulinar.bg:
5 | 0 |