Нашата читателка Ани Руменова продължава да ни изпраща страхотни изпитани рецепти за рубриката "От кухнята на Ани"!
Тя вече ни научи как да си направим поширано пиле с джинджифил и гъби, както и домашни питки с масло. Сега е ред на ястие от италианската кухня, което върви в комбинация с чаша ароматно червено вино.
Времето за приготвянето на 2 порции е 30-40 минути.
Поканете някого у дома и се насладете на уюта, който само зимните вечери носят.
Необходими продукти
200 г спагети (размер 10)
200 г пилешко филе
200 г гъби (печурки)
200 мл готварска сметана
100 г кашкавал
сока от половин портокал
3 скилидки чесън
сол, черен пипер, индийско орехче, връзка копър
Начин на приготвяне
Нарежете гъбите и чесъна на филийки. Запържете в 1 с.л. масло.
Нарежете пилешкото филе на хапки.
Когато гъбите омекнат, сложете месото и пържете до готовност.
Добавете сока от портокала и оставете да изври.
След това добавете сметаната, сол на вкус, черен пипер и щипка настъргано индийско орехче. Оставете соса да се сгъсти.
През това време сварете спагетите в подсолена вода спрямо указанията на опаковката.
Прехвърлете отцедените спагети в соса и сервирайте с настърган кашкавал, нарязан копър и резен портокал.
Добър апетит!
За още вкусни рецепти станете част от Jenite.bg във Facebook!
Ако пък искате да споделите нещо с нас - лична история, изпитан съвет, полезна рецепта - ни пишете на jenite@jenite.bg
11 | 0 |