Английски усет за стил

Една млада британска надежда в света на модата

Вчера ви разказахме за Розалина Буркова - чаровната българка, която учи в престижната академия Central Saint Martins в Лондон. Днес решихме да ви срещнем с неин колега, който обаче е роден и израснал във Великобритания.
Английски усет за стил
Те са от два различни свята, носят своите гледни точки и идеали. Обединява ги една мечта - да създават изкуство.

Джейми Кокерил е от Дарбишър - графство, намиращо се в централната част на Англия. Днес той живее в една от световните модни столици, а именно Лондон. Талантлив дизайнер и очарователен модел на 24 години, който е на път да превземе модния свят.

Преди месеци завърши Central Saint Martins. Какво ти даде училището?

Беше страхотно преживяване. Запознах се с безброй млади, умни и талантливи хора. Много е важна живата връзка между студентите и преподавателите, а в Central Saint Martins тя съществува.

Защо избра да се занимаваш с мода?
Първоначално исках да уча архитектура, после графичен дизайн, после текстил... накрая, все пак, се посветих на изкуството. Винаги съм обичал модата, откакто се помня, всъщност. Изборът ми беше абсолютно логичен.




Промени ли се възприятието ти към модата, след като вече си част от нея?
Цял живот се интересувам от мода. От малък чета много списания, запознавам се с всичко, което се случва в индустрията. Но преди изглеждаше ужасно далеч. Предполагам, че сега е малко по-близо до мен. Никога не съм я възприемал като хоби или професия - за мен тя е моят живот.

Съществува ли нещо лошо в модата?
Трябва да се работи страшно много, но така е във всяка сфера. Накрая обаче, ако си направил всичко както трябва, ще бъдеш възнаграден.

Какво е чувството да бъдеш в една от модните столици с диплома по мода в джоба?
Не се чувствам по-специален, само по-стар. И малко по-близо до големия моден свят. 

Каква беше
твоята роля в Седмицата на модата?
Бях част от Седмицата на модата в Париж и работих по новата колекция на Kanye West. Трябваше да се свършат ужасно много неща, но беше забавно.

Английски усет за стил
Кой е любимият ти дизайнер?
Харесвам работата на различни дизайнери по много и различни причини. Но винаги съм обожавал Prada. Миуча Прада е творецът, когото ценя най-много.

Как се виждаш след 5 години?
Опитвам се да не правя планове. Мисля, че е по-важно да се оставим по течението на живота и да видим къде ще ни отведе. Местата наистина могат да бъдат неочаквани.

Би ли правил мода в България?

Чувал съм, че България е много красива страна. Мисля, че бих приел предизвикателството, стига да имам подходяща възможност.

Какъв е твоят стил?
Нямам конкретен и любим стил. Винаги ги променям, а точно в това е красотата на модата. В момента си падам по спортните облекла.

Английски усет за стил

10 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay