Антидепресантите са последното решение, но понякога единственото

Нова надежда в антидепресантите

Депресията е болестта на 21 век, която засяга почти 50% от населението на Земята, а почти всеки трети българин се е превърнал в нейна жертва.

 

Противно да убежденията, залегнали в обществото, да бъдеш депресиран не означава да ти бъде тъжно ДНЕС и не се влияе от СЕЗОНА.

 

Това е състояние, което се характеризира с постепенна загуба на интерес към ежедневните дейности и липса на вяра в себе си. Любимите неща са обгърнати в сивота, а смисъл в бъдещето няма. При пациентите с депресия на чисто физиологично ниво се забавят процесите на създаване на нови клетки в мозъка.

 

Единственото решение за тях са антидепресантите и терапията с психолог. Курсът с медикаменти постепенно пречиства мрачните мисли, а терапията е насочена в посока съзнаване на ценноста на пациента като личност. Според най-новите изследвания на учените от King's College може би скоро ще бъде намерено решение на проблема с мозъчните клетки, тъй като лекарствата стимулират отделянето на глюкокортикоид - ключов протеин при справянето със стреса, и регенерирането на клетките.

 

Надяваме се изследванията в тази посока да продължат, защото няма гаранция, че ще избегнем диагнозата. Тежка загуба на роднина или на пръв поглед невинна кавга в службата могат да отключат симптоматиката.  

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay