Романтична светлина

Как да си направим оригинална лампа от хартия

Домът не е просто съвкупност от стени, врати и мебели. Той е цветове, материи, форми, красиви вещи и предмети със сантиментална стойност. Всичко, от което се състои, изразява собствения ни характер и предпочитания. Някои обичат по-изчистените и незабележими интериорни решения, докато други са почитатели на нестандартното. Именно към тях ще се обърнем тук и ще им разкажем как хартията може да свети.

Сещате ли се за хартиените солнички, които събуждат възхищение у всяко дете (и не само), заради привидно сложния начин, по който се създават. Е, няма да ви обясняваме как се правят те, защото стъпките са точно три, а и са визуализирани в галерията. Но пък ще споделим, че от тях можете да си направите впечатляваща лампа.

Нуждаете се от пакет листове с формат А4, лепило, ножици, фенер и доста свободно време. Последното, просто защото, за да се превърнат солничките в лампа, те трябва да наброяват около стотина. Чувстваме се длъжни да ви предупредим да не се плашите от цифрата. Хубавите неща стават бавно, а този домашен проект си заслужава, имайки предвид, че никой няма да притежава такова чудо в къщата си. Плюс е огромният цветови избор на хартия, така че ще можете да се спрете на нюанс, който ще подхожда на интериора ви.

След като създадете задоволително количество солнички, започнете да ги съединявате с помощта на лепилото, като залепяте всички вътрешни ъгли един за друг. Целта е да се получи сферична форма, под която да влезе осветителното тяло или фенерът.

Можете да използвате глинено гърне, в което да сложите крушката, стига разбира се, лампата да е поставена на стабилна повърхност и да не виси. Сглобяването на последните елементи - крушка, кабел и фасонка, отнема минути.

Романтична светлина

Ако смятате, че няма да ви стигне търпението, за да си сътворите подобно хартиено чудо вкъщи, винаги можете да използвате силата на банковата си сметка. Лампата се предлага от дизайнерския магазин на Etsy и срещу сумата от 250 долара ще ви очаква пред вратата още утре. 

41 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 26.10.2011|18:27
Всички тези идеи са подходящи за следващи материали! :)
2
Не е посочен 26.10.2011|18:15
А вижте какво още намерих в сайта, който е посочила Десита. Това са също много оригинални идеи, но в никакъв случай не искам да конкурирам нейната. :) Това е полилей от сламки ---> http://www.etsy.com/listing/82064739/reserved-for-cfpatrizio-large-colorful?ref=v1_other_1 А това от комиксите на вече порасналите ни деца ----> http://www.etsy.com/listing/81606732/artichoke-colorful-cartoon-pendant-light?ref=v1_other_1
1
Не е посочен 26.10.2011|18:05
Много добра идея, с която може да се забавлява цялото семейство и така можем да бъдем сигурни, че никой наш познат или приятел няма да има такава лампа преди нас в дома си. Когато бях малка бях много добра в изработването на такива солнички, така че нищо не ми пречи и сега да си направя един цял куп такива. Благодаря за идеята, наистина е много добра! :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay