Светът на Амелиа

Детето с животните

След многото усмивки, които предизвика галерията със страхотни снимки на мама и дете животни, търсихме вдъхновение за друг материал на сходна тематика. Колегите от Sportuvai.bg ни разказаха за фотографката Робин Шварц.

Робин снима дъщеря си Амелиа в компанията на екзотични животни - маймуни, слонове, тигри. Нейни творби са изложени в едни от най-големите музеи в Ню Йорк, Вашингтон, Сан Франциско, появяват се на страниците на
New York Times, Interview, Los Angeles Times.

"Моите снимки са от приключения с дъщеря ми, Амелиа. Фотографията ни дава достъп до мечтите ни, позволява ни да проучим необикновеното. Общуването между видовете винаги е било важна част от моята работа. В снимките ми животните не са озверели или благородни, а са част от ежедневието ни", споделя Робин, която също така изнася лекции за National Geographic.

"С дъщеря ми споделяме любов към животинското царство и играем с фантазиите си, впускаме се в ексцентричностите си. Създали сме едно пространство, в което животни и хора съществуват заедно като партньори", разказва още талантливата фотографка.

Заедно с малкото си момиченце, Робин се опитва да ни научи на един от своите уроци. Да бъдем по-добри и толерантни. Да не вървим срещу природата, защото така вървим срещу самите себе си.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 16.07.2012|09:33
страхотни снимки,толкова са мили и непринудени!аз също много обичам животните и ако някой ден имам дете бих искала да предам тази любов и на него,омразата и неприязънта,която много хора изпитват към четириногите за мен е неразбираема и ме натъжава
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay