Кърменето прави децата по-умни

Кърменето прави децата по-умни

Безспорни и многобройни са ползите от кърменето - децата, които са захранвани с майчина кърма са по-здрави, с по-силен имунитет и се развиват по-бързо от тези, които са свикнали от много малки да се хранят с хумана или други заместители на естествената храна.

 

Резултати от проучване, проведено в Австралия показват и други ползи от кърменето - то прави децата много по-умни и възприемчиви. В изледването са взели участие 1000 малчугани, които са следени от учените от 18-тата им седмица до момента, в който са навършили 10 години.

 

Под внимание били взети детската възпримчивост и способност да се адаптират в нова академична среда. Австралийските учени твърдят, че децата, които са приемали майчината карта по-дълго, са много по-будни, по-бързо заучават нова информация и разсъждават по-логично.

 

Те са силни в математиката, логиката, четенето и писането.

 

"Изследването ни потвърждава, че кърменето на бебето най-малко шест месеца има положителен ефект за оптималното развитие на детето. Майките трябва да бъдат насърчавани да кърмят поне шест месеца и повече", се казва в заключение на излседването.

 

Освен, че кърмето прави децата по-умни, то засилва връзката между майката и отрочето й, самите родители са много по-грижовни, а децата - по-податливи на ласки. В зряла възраст порасналите вече мъници стават по-загрижени родители и отглеждат децата си с много любов.

 

Учените считат, че в майчиното мляко вероятно има вещества, които помагат за развитието на мозъка. Този ефект е по-силно изразен при момчетата, защото те нямат женски хормони.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay