"Поглед в три посоки" в полза на SOS Детски селища

SOS благотворителна фотоизложба

"Поглед в три посоки" в полза на SOS Детски селища

Утре в Чешкия център отваря врати благотворителна изложба "Поглед в три посоки" в полза на SOS Детски селища България, на която ще бъдат предлагани за продажба фотографиите на Алеш Хръдличка, Петър Абаджиев и Росен Коларов. Откриването ще бъде съпроводено от концерта "Контрасти” на виолончелиста Венцеслав Николов.

 

Откриването ще бъде отбелязано с концерт "Контрасти” на виолончелиста Венцеслав Николов. За следващия месец са планирани и две съпътстващи мероприятия: фотографски семинар и концерт камерна музика на студенти от НМА "Проф. Панчо Владигеров”.

 

Фотоизложбата ще се задържи от 7 декемви до 31 януари 2011. Откриването е планирано за 18:30 ч., когато доц. Георги Лозанов ще изнесе встъпително слово. Чешкият център се намира в София на ул. "Г. С. Раковски" 100. 

 

Сдружение SOS Детски селища България е учредено на 2 август 1990 г. в София и е редовен член на международната организация за социално развитие SOS-Киндердорф Интернационал, обединяваща самостоятелни национални SOS сдружения в 132 страни в цял свят.

SOS сдружението осигурява грижа в семейна среда за деца, които са загубили своите родители или не могат да живеят повече с тях, и подкрепя деца в риск и техните семейства чрез програми, изграждащи и укрепващи техните социални и житейски умения и осигуряващи достъп до жизненоважни услуги и психо-социална подкрепа.

 

Венцеслав Николов е роден през 1943 година в Русе. Първоначално е ученик на баща си, русенския виолончелист и педагог Мишо Николов. Завършва Музикалната академия в София, а по-късно специализира в Москва и Швейцария. Ученик е на Мстислав Ростропович и Янош Щаркер. В репертоара си има над 400 творби от барок до съвременна музика. Гастролира в Европа и САЩ. Професор по камерна музика в ДМА "Панчо Владигеров". Води курсове и семинари в Швейцария, Италия и САЩ. Автор на книгите "Едно учителско семейство", Пътуване с Venzicello", "Капричии", "Острови" и "Пътека от звуци".

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay