Два български филма в международната програма на София Филм Фест

"Тилт" и "Подслон" на София Филм Фест

Два български филма в международната програма на София Филм Фест

За първи път тази година два български филма ще вземат участие във филмовият форум София Филм Фест. "Подслон" на Драгомир Шолев и "Тилт" на Виктор Чучков-син ще видим в международния конкурс.

 

Организаторите разкриха още подробности около 15-то издание на родния филмов фестивал, което започва на 4 март. Програмата "Киното днес – големите майстори" включва последните творби на утвърдени световни режисьори. Сред тях са "Три" на Том Тиквер и "Морфин" на Алексей Балабанов.

 

"Подслон" е по сценарий на Разван Радулеску, Мелиса де Рааф и Драгомир Шолев и е пълнометражен дебют за Шолев. Оператор на филма е Крум Родригес, продуцент – Росица Вълканова, музиката е на Васил Гюров, а в ролите ще видим Цветан Даскалов, Янина Кашева, Калоян Сирийски, Ирена Христоскова, Силвия Герина и др. "Подслон" имаше световна премиера в секцията "Нови режисьори" в Сан Себастиан.

 

"Тилт", в който ще видим вече добре познатите ни лица от сериала "Стъклен дом" - Явор Бахаров и Радина Кърджилова, е копродукция на България и Германия. На екрана ще видим още Ованес Торосян, Георги Стайков, Ивайло Драгиев, Филип Аврамов.

 

"Тилт" е режисьорският дебют на Виктор Чучков-син, като той е работил по сценария заедно Борислав Чучков. Музиката също е негово дело.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay