10 съвета за по-голяма издръжливост на грима

10 съвета за по-голяма издръжливост на грима
unsplash

След като отделяме доста време и полагаме усилия да направим грима си сутрин, искаме поне да издържи през целия ден, но това не винаги се случва. Обикновено към обяд, след пиенето на кафе, носенето на маска и т.н., фон дьо тенът започва да се изтрива, от червилото няма и следа, а спирала започва леко да се рони под очите. 

Макар че качеството на грим продуктите е от изключително значение, тайната за издръжливост на грима се крие в техниките на нанасяне. Ето как да направите грима си по-издръжлив: 

1. Не пропускайте подготовката на кожата

Може би си мислите, че всичко зависи от това как нанасяте самия грим, но грешите. Фиксиращите спрейове вършат добра работа, но тайната е в подготовката на кожата. Важно е да ексфолирате кожата си редовно, за да няма неравномерна текстура и да хидратирате добре кожата преди нанасяне на грима. Ако кожата е добре подготвена, гримът ще издържи значително по-дълго време, а и ще изглежда доста по-добре. 

2. Използвайте матиращи листчета преди да нанесете грима

За да задържите грима върху кожата си максимално дълго, трябва да се справите с маслата, които произвежда кожата ви. Използвайте матиращи листчета за лице преди да нанесете грима, а и през целия ден, ако е необходимо. Това ще помогне за извличане на маслата от кожата ви и гримът ви ще се нанесе много по-добре и по-равномерно. 

3. Изберете подходящата основа

Нанасянето на подходяща основа за грим е нещото, което гарантира издръжливостта на грима. Основата ще подготви кожата ви за грима и освен това ще ви помогне да подобрите текстурата на кожата. Има най-различни видове основи за грим- хидратиращи, матиращи, изравняващи тена и т.н. Изберете най-подходящия вид основа за вас и винаги я нанасяйте преди грима. 

4. Не забравяйте, че по-малкото е повече, когато става въпрос за дълготраен грим

Трябва да се опитате да избегнете "задушаването" на кожата – това е мястото, където повечето хора грешат. Ако задушите кожата си, опитвайки се да я прикриете твърде много, с най-различни продукти, гримът ви ще се изтрие значително по-бързо. 

5. Заменете основата за сенки за очи с коректор

Вместо да използвате основа за сенки, можете да нанесете коректор по целия клепач, след което да го фиксирате с пудра. Това ще осигури стабилна основа за сенките за очи и гримът на очите няма да помръдне през целия ден. Използвайки този трик ще забравите за омазняването на клепачите и изтритите сенки. 

6. Открийте продуктите, които са най-добри за вас 

Различните гримове взаимодействат по различен начин с кожата. Важно е да откриете продуктите, които пасват добре на вашата кожа и издържат максимално дълго време. Истината е, че не винаги най-скъпите гримове са най-качествени. Опитайте различни варианти, докато откриете най-подходящите продукти за вас. 

7. Добавете втори слой 

Това правило не важи за всички грим продукти, но например очната линия може да бъде фиксирана с втори слой, което ще я направи много по-издръжлива и наситена. Същото важи за ружа и червилото. Ако прилагате този трик обаче трябва да бъдете внимателни и да не прекалите. Най-добрият вариант е да нанасяте по два много тънки слоя от посочените продукти. 

8. Използвайте фиксираща пудра

Фиксиращите пудри, които са без цвят, са чудесен вариант за фиксация на грима. Дори кожата ви да не е мазна, през деня леко се омазнява, което може да развали грима. Талкът, който се съдържа в пудрата поема тези масла и помага на продуктите да останат на място. 

9. Добавете малко фиксиращ спрей

Нанасянето на фиксираща пудра не замества фиксиращия спрей. Колкото повече фиксиращи продукти, толкова по-голяма издръжливост. След като гримът е напълно завършен, напръскайте малко количество фиксиращ спрей. 

10. Хидратация по време на гримирането 

Може да ви прозвучи странно, но след като сте нанесли фон дьо тена и пудрата, можете да напръскате кожата с хидратиращ мист. Това ще помогне на кожата да не изглежда твърде суха и ще удължи издръжливостта на грима. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay