Не е нужно да си Снежната кралица, за да живееш в леден замък

Не само Снежната кралица може да живее тук

Кеми, Финландия е домът на най-впечатляващия снежен замък в света. Леденото здание разполага с хотелска част, ресторант и със свой собствен параклис, където може да кажете заветното "Да!" на любимия, при това по доста запомнящ се начин.

 

Всяка година замъкът посреща своите гости преобразен, а 2011 е годината на любимите ни анимационни герои, сред които Мики Маус, семейство Симпсън, котаракът Гарфийлд и Спондж Боб. Естественият сняг е твърде мек за изграждането на скулптурите, затова техните ледени образи са изградени от специален, изкуствен.

 

Ресторантът разполага със 170 места като храната се сервира естествено на маси от лед. Температурата в бара и ресторанта никога не е по-висока от -5 ° C, така че на всички посетители се препоръчва да се обличат малко повече.

 

Ако гостите решат да продължат престоя си, могат да го направят в хотела, а младоженският апартамент е подреден така, че влюбените да се чувстват все едно наистина са на седмото небе и се реят сред облаците. 

 

Замъкът е отворен за посетители до осми април от 10 сутринта до 19 ч. вечерта като таксата за посещение за възрастни е 8 евро, а за децата сумата е на половина.

 

Може да получите повече информация тук и да разгледате невероятните снимки директно от нашата галерия.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay