Ваня Щерева защити Вергов в съда - "Диана Димитрова го наричаше изрод с психични отклонения!"

Актьорът съди актрисата за обида, нанесена със статус във фейсбук.

Ваня Щерева защити Вергов в съда - "Диана Димитрова го наричаше изрод с психични отклонения!"

"Подложена съм от година на изолация, научих си урока, очаквам да бъда и осъдена." Това каза пред "България Днес" Диана Димитрова.

Тя се яви като подсъдима на заседание по делото за обида във фейсбук, която е нанесла на колегата си Юлиан Вергов. Актьорът не дойде в зала 14 в Софийския районен съд (СРС), но бе представляван от адвокат Ина Лулчева. Защитничката призова свидетел Ваня Стоянова Иванова, като за изненада на всички в залата се появи певицата сценарист Ваня Щерева. Тя се закле да не лъжесвидетелства и обяви: "Юлиан ми е дългогодишен приятел, Диана заведе дело срещу него в съда, но то отпадна. Тя всеки ден пускаше статуси за медийния скандал, който тя провокира. Юлиан обаче не отвърна нито веднъж. След като делото приключи, защото бе отхвърлено в съда, Юлиан реагира с писмо, което пусна до медиите, в което разказа за своята истина". По думи на Щерева веднага след публикуването на Верговото писмо Димитрова пуснала отново статус в социалните мрежи с обиди по негов адрес като "рецидивист с психични отклонения" и "изрод".

"Аз прочетох този статус на Диана на нейната фейсбук страница, направих скрийншот и го пратих на Юлиан. Веднага след това медиите препубликуваха тази публикация на Диана. Юлиан си мислеше, че всичко е приключило, но обидните думи го засегнаха", каза Щерева.

"Смятам, че когато човек е невинен, е изключително унизително да започва да се оправдава. Запознах се с Диана Димитрова на снимките на сериала "Откраднат живот". Имахме близки приятелски и професионални взаимоотношения. Единственият конфликт, който съм имал с нея, е бил чисто словесен. Това се случи пред част от екипа на сериала. Набеждаването на човек е насилие. Всяка заплаха над детето ти е насилие", преди време коментира с отворено писмо до медиите Вергов. Той побеснял, когато видял, че екранната му половинка доктор Огнянова изпраща текстови и звукови съобщения на дъщеря му Алена, която в този период била 15-годишна ученичка в столична гимназия.

Към свидетеля Щерева въпроси нямаха нито адвокатите на двете страни, нито Диана Димитрова. Съдията отложи процеса за изготвяне на назначената от съда експертиза за 9 юли т.г., а подсъдимата Диана отговори, че ще даде показания на по-късен етап.

Конфликтът между Юлиан Вергов и Диана Димитрова се пренесе в Софийския районен съд година след като актрисата публикува във фейсбук страницата си снимки, на които е с посинено око и подуто лице. В поста си актрисата художник разказа публично за ритници в главата и брутално физическо насилие над нея, за което обвини Вергов. Димитрова твърди, че побоят се е случил по време на снимките на сериала "Откраднат живот". Част от колегите от актьорския състав на телевизионната поредица защитиха Вергов, други подкрепиха Димитрова.

"Прокуратурата не откри доказателства за ритника, който получих в главата, и за ударите, и отказа да образува досъдебно производство. Самата аз се отказах да водя дело, защото искам да го предизвикам - ако се чувства невинен, да заведе дело за набеждаване в престъпление, а не дело за обида във фейсбук статус", обяви в миналото актрисата. Тя допълни, че се е отказала да търси правата си, след като нейни колеги са събрали смелост да говорят за случая в нейна подкрепа. "За мен тогава битката беше спечелена, защото стана ясно на цяла България, че се опитват да прикрият престъплението и насилието, което беше упражнено върху мен. Реших, че няма нужда да разстройвам повече майка си. Заради това не съм предприела съдебни действия", каза още Димитрова.

Тя припомни, че вчерашното заседание не е свързано с упражненото върху нея насилие, а с фейсбук статус, който тя е написала след изявлението на бившата й по нейни думи изгора Вергов. В него актьорът припознал насилие над него и издевателство над дъщеря му.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay