Първи новини от Фестивала за късометражни филми в Балчик

Селекционер на наградите "Оскар" идва "В Двореца"

Първи новини от Фестивала за късометражни филми в Балчик

Макар и да остават няколко месеца до Фестивала за късометражно кино "В двореца", новините около събитието вече са налице. Организаторите на фестивала обявиха, че част от журито тази година ще бъде селекционерът на Американската филмова академия Линда Олшевски.

Именно Олшевски е един от хората, които подбират късометражните филми в трите категории, борещи се за награда "Оскар". Също така тя е селекционер и на международната програма на фестивала Сънданс и е програматор на фестивала за късометражно кино в Палм Спрингс.

Линда Олшевски е директор на една от най-големите компании за продуциране и разпространение на късометражни филми - Shorts International.

Освен присъствието на Линда, организаторите на фестивала в град Балчик разкриха и новината, че цялото жури тази година ще бъде съставено от дами. Всяко от имената, които тепърва ще научаваме, ще бъде утвърден представител на киноиндустрията.

"Все повече от истински интересните творци в "мъжкия" свят на киноиндустрията са дами и затова решихме тази година журито да е изцяло дамско. Линда Олшевски е първото от ред заслужили международни и български имена, които ще оценяват състезаващите се филми в Балчик от 18 до 25 юни тази година. Радваме се, че прие поканата ни. Това признава позициите ни сред престижните международни кино събития. Предстоят още интересни изненади в списъка на журито и сред гостите на фестивала.", каза директорът на фестивала "В Двореца" Цанко Василев.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay