Какво ще се случи с кожата ви, ако миете лицето си само по веднъж на ден?

Какво ще се случи с кожата ви, ако миете лицето си само по веднъж на ден?

Салма Хайек вярва, че тайната на безупречната й кожа е никога да не я мие сутрин. 54-годишната актриса казва, че след добър нощен сън кожата ви има перфектния баланс на pH и просто изплакването и нанасянето на малко крем трябва да е достатъчно. Бюти индустрията създава различни продукти за различните типове кожа, за различното време на използване и т.н., но истината е, че тайната е в простите неща. 

Ние вярваме, че когато става дума за грижа за кожата, по-малко е повече. Ето какво ще се случи с кожата на лицето ви, ако започнете да го миете само по веднъж на ден, както Салма Хайек: 

1. Кожата ви може да стане по-малко мазна

Измиването на лицето ви твърде често ще го лиши от маслата, които задържат водата в кожата ви, поддържайки я хидратирана. Ако на кожата ви липсва вода, тя ще произведе повече себум, за да се опита да задържи останалата влага. Използването на почистващи продукти с агресивни съставки ще доведе до свръхпроизводство на себум, оставяйки кожата ви мазна. 

2. Може да предотврати преждевременно стареене на кожата

Въпреки че кожата ви изглежда по-добре незабавно след почистване или ексфолиране, този ефект е временен. В действителност, когато измивате лицето си твърде често, премахвате мъртвите кожни клетки, които изграждат защитната бариера за кожата ви. Без този защитен слой кожата ви е по-уязвима и склонна към преждевременни бръчки.

3. Това ще предпази кожата ви от влиянието на околната среда 

Най-външният слой на кожата ви е единственият, който е готов да се изправи срещу всички потенциални щети от околната среда, защото повечето клетки там са мъртви или умират. Когато няма външна защита от старите клетки, кожата ви е "гола" и изложена на силно замърсяване и токсини навън.

4. Кожата ви ще бъде по-овлажнена

Въпреки че е вярно, че почистването елиминира замърсяванията и мръсотията и е съществена стъпка във вашата грижа за кожата, ако го правите твърде често, кожата ви ще стане прекалено суха. Когато изплаквате кожата си само с вода сутрин, тя няма да загуби така необходимите си естествени масла, които я поддържат здрава и хидратирана.

5. Може да имате по-малко пъпки

Прекомерното измиване на лицето ви ще наруши здравословния киселинен баланс на кожата ви и може да доведе до дразнене и зачервяване. То също така ще разгради горния слой на кожата, позволявайки на бактериите да проникнат в кожата ви, защото тя вече не може да се предпази. Това може да доведе до пъпки и възпаление. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay